Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας τα στοιχεία της μισθοδοσίας των κληρικών


Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας τα στοιχεία της μισθοδοσίας των κληρικών, των Μητροπολιτών και του Αρχιεπισκόπου, παρουσιάζοντας, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «τα πραγματικά δεδομένα», για την αποτύπωση των οποίων «δίδονται τυχαία παραδείγματα».
Το υπουργείο ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του, πίνακες με τις αποδοχές των κληρικών ανάλογα με την εκπαίδευσή τους (απόφοιτοι δημοτικού, λυκείου, ανώτερων σχολών) και με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους.
Ταυτόχρονα δίνεται στη δημοσιότητα η μισθοδοσία του Αρχιεπισκόπου, που ανέρχεται στα 2.213 ευρώ (καθαρές αποδοχές) τον μήνα και ενός Μητροπολίτη με 30 χρόνια προϋπηρεσίας με 1.750 ευρώ μηνιαίως.
«Ο ιερός κλήρος υπάγεται στο ενιαίο μισθολόγιο χωρίς καμία θετική ή αρνητική διάκριση» αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας και σημειώνεται: «Ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες και ο ιερός κλήρος δεν έχουν εξαιρεθεί από καμία γενικότερη μισθολογική μείωση, ούτε ζήτησαν να εξαιρεθούν».
Την ίδια ώρα, η δωδεκαμελής Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με ανακοίνωσή της, επιδοκιμάζει την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας δηλώνοντας ότι έτσι διαψεύδονται πανηγυρικά τα περί αντιδράσεών τους για τη μη συμμετοχή στα ισχύοντα φορολογικά μέτρα και τα περί «μυθώδους ύψους των μισθών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου