Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ι.Μ.ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ: Εορτή Αγίας Βαρβάρας - Χειροτονία Πρεσβυτέρου

Χειρότερο από το καθεστώς της κατοχής είναι αυτό που επικρατεί σήμερα στην χώρα μας, ανέφερε στο κήρυγμά του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.Νικόλαος, με αφορμή την παύση των διορισμών νέων ιερέων στις μητροπόλεις.


Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην ομώνυμη Ενορία της Λαμίας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με την συμμετοχή πολλών ιερέων της Λαμίας και άλλων περιοχών. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε της εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου του Ιερού Ναού π. Χρήστου Τσιλοφύτη.
Ο π. Χρήστος χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Νικόλαο τα Χριστούγεννα του 2011, είναι έγγαμος, από­φοι­τος του Εκ­­κλη­σια­στι­κού Λυκείου Λαμίας, εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Πε­ρι­φε­ρειακή Εκ­κλησιαστική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και είναι ένας από τους έξι αμίσθους κληρικούς της Μητροπόλεως Φθιώτιδος.



Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας απηύθυνε πατρικές συμβουλές και νουθεσίες προς τον χειροτονούμενο και του ετόνισε τις προϋποθέσεις μίας επιτυχημένης ιερατικής πορείας. Επεσήμανε ότι το Μυστήριο της Ιερωσύνης πηγάζει από τον Αρχιερέα Χριστό και η χειροτονία κάποιου είναι μέγα γεγονός γιατί τον καθιερώνει ως Ποιμένα και Διδάσκαλο, ο οποίος θα μεταδίδει το Ευαγγέλιο, θα τελεί τα Μυστήρια  και θα αγιάζει τους προσερχόμενους. Εν συνεχεία συνεχάρη τον νέο κληρικό γιατί εισήλθε στην Ιερωσύνη ως άμισθος ιερεύς και τον συμβούλεψε να έχει όρεξη για δουλειά και εμπιστοσύνη στο Θεό. Επεσήμανε ότι κάθε φορά που τελεί χειροτονία αμίσθου κληρικού, έρχεται σε αντίθεση με τη νομιμότητα αλλά σε πλήρη εναρμόνιση με την κανονικότητα της Εκκλησίας, διότι δε πρέπει να αφήσουμε τον λαό μας αποίμαντο με την παύση των διορισμών και ετόνισε ότι ο περιορισμός των ιερέων δεν είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης, τη στιγμή μάλιστα που διορίζονται χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι, αλλά ο σκοπός είναι να συρρικνωθεί η Εκκλησία, διότι η Εκκλησία είναι το αντίπαλο δέος, η Εκκλησία αντιστέκεται σε κάθε τι το ισοπεδωτικό και η Εκκλησία τώρα έχει σηκώσει το λάβαρο της Ελευθερίας, μπροστά στα κατοχικά μέτρα που επιχειρούνται με πρόσχημα και πρόφαση την οικονομική κρίση.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε το διορισμό του π. Χρήστου στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Λαμίας.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την Χειροτονία παρέστησαν συγγενείς του χειροτονηθέντος, αντιπροσωπία  μαθητών του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου Λαμίας τους οποίους συνόδευε η Διευθύντρια κα. Παναγιώτα Παπακώστα, αντιπροσωπία  μαθητών του 2ου Λυκείου Λαμίας και πλήθος πιστών. Μετά τη Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε κέρασμα στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.



LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου