Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

"Εφυγε" ο Ραββίνος Ιακώβ Αράρ, μια μεγάλη απώλεια για τον Ελληνικό Εβραϊσμό


Ο Ραββίνος Ιακώβ Αράρ άφησε την τελευταία του πνοή χθες βράδυ στο Ισραήλ. Η κηδεία του γίνεται σήμερα στη Γή του Ισραήλ όπως ήταν η επιθυμία του.

Ο Ραββίνος Ιακώβ Αράρ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Ήταν γόνος της οικογένειας του Δαυϊδ Αράρ, μιας οικογένειας με πίστη στην Ιουδαϊκή Θρησκεία και σεβασμό στις παραδόσεις. Ακολούθησε Ραββινικές σπουδές και ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Ραββίνος στην Κοινότητα Αθηνών το 1964. Επί 46 ολόκληρα χρόνια υπηρέτησε την Ισραηλιτική Κοινότητά  Αθηνών ως ο θρησκευτικός της ηγέτης.

Ήταν άνθρωπος με βαθειά γνώση, ήθος, ευγένεια ψυχής και αγάπη προς τους ανθρώπους. Απόλυτα αφοσιωμένος στην αποστολή του και στο ιερό του καθήκον, δίδαξε ολόκληρες γενιές ομοθρήσκων την πίστη και τις παραδόσεις του Εβραϊκού λαού. Υπήρξε πάντα άνθρωπος με χαμηλούς τόνους αλλά με επιβλητική παρουσία και ενέπνεε το σεβασμό των πιστών και της ευρύτερης κοινωνίας. Ήταν πρότυπο συζύγου και πατέρα και μεγάλωσε την οικογένειά του με τις αρχές στις οποίες και ο ίδιος ήταν προσηλωμένος.

Για την απώλεια του Ραββίνου Ιακώβ Αράρ το Κ.Ι.Σ.Ε. και η Ι.Κ.Α. εξέδωσαν τα παρακάτω ψηφίσματα:
 
 


1 σχόλιο:

  1. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Θεό που εγνώρισα τον ραβίνο Αράρ. Με βοήθησε εις την δημοσίευση του ΕΒΡΑΙΚΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Λεξικού της Παλαιάς Διαθήκης, με το να γράψει την προφορά των 8.672 ΕΒΡΑΙΚΩΝ
    Λέξεων στα Ελληνικά αφιλοκερδώς.
    Εύγε δούλε αγαθέ και πιστέ, είσελθε εις την χαρά του ΚΥΡΙΟΥ σου.
    ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου