Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ο Αρχιεπίσκοπος και πέντε Μητροπολίτες στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχου Στερεάς



Με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των πέντε Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Περιφερείας Στερεάς Ελλάδος Καρπενησίου κ. Νικολάου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου και Φθιώτιδος κ. Νικολάου, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη και των Περιφερειακών Συμβούλων την Πέμπτη 28 Αυγούστου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας.
Τον Αγιασμό ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος στο τέλος προσφώνησε τον Μακαριώτατο και του έδωσε το λόγο. 
Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του προς τον νέο Περιφερειάρχη και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ετόνισε πως "οι Χριστιανοί που αποκτούν αξίωμα διακονίας του λαού πρέπει να διακατέχονται από σεβασμό και ελευθερία. Το πρώτο που καλούμαστε να έχουμε υπόψιν μας είναι ο σεβασμός του κάθε προσώπου και όχι η καταπίεσή του". Προσέθεσε, επίσης, πως είναι απαραίτητα ο σεβασμός και η διατήρηση των νόμων, ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλία του επεσήμανε ότι: "Όλοι εμείς που έχουμε υπεύθυνες θέσεις πρέπει να προσέχουμε, ώστε να εξυπηρετούμε τους ανθρώπους και όχι τους εαυτούς μας".
Προηγουμένως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος και οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς συναντήθηκαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο της Λαμίας και εν συνεχεία πεζοί μετέβησαν στην αίθουσα της οδούς Αινιάνων, που βρίσκεται παραπλεύρως, τους οποίους υποδέχθηκε με σεβασμό και αγάπη ο νέος Περιφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης.  
Κατά την άφιξη και την αναχώρησή του, από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Μακαριώτατος έγινε αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων σεβασμού και αγάπης από τους Συμβούλους και απλούς πολίτες, οι οποίοι με πηγαίες εκφράσεις τον ευχαριστούσαν για την παρουσία του και του εξέφραζαν εγκάρδιες ευχές.
Μετά την ορκωμοσία ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς παρεκάθισαν στο γεύμα που παρέθεσε ο κ. Περιφερειάρχης στο Τουριστικό Περίπτερο του Αγίου Λουκά.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου