Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Άνω - κάτω η Ιεραρχία: Το Φανάρι και η σύγκρουση Αλεξανδρουπόλεως - Καλαβρύτων

Ενταση στην Ιερά Σύνοδο ανάμεσα στους Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως και Καλαβρύτων

Η επιστολή εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη που απέστειλε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων πυροδότησε το κλίμα  στην Ιερά Σύνοδο που συνεδρίασε σήμερα.
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως επιτέθηκε στον κ. Αμβρόσιο -και ζήτησε από την Ιεραρχία να πάρει θέση -που με τη σειρά του απάντησε ιδιαίτερα αιχμηρά.
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμος, χαρακτήρισε "επαίσχυντο" το κείμενο του κ. Αμβρόσιου, ο οποιός απάντησε με σκληρό τρόπο.
Χαρακτηριστικά είπε: "Αν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως δεν αισθάνεται Ελληνας και μέλος της Ιεραρχίας ας πάει στην Τουρκία".
Ο κ.Ανθιμος είχε πει νωρίτερα πως: "Στην Ιεραρχία μας ρίχνει βαρειά τη σκιά του, το επαίσχυντο κείμενο του Σεβ. Καλαβρύτων. Τόσο ο θεσμός, όσο και το πρόσωπο του Πατριάρχη είναι πολύ ψηλά στην συνείδηση και στην ψυχή του λαού μας. Αυτό το παραλήρημα της κακότητος του κειμένου του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, φέρνει διχασμό στην Ορθοδοξία και στην Ιεραρχία".
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ζήτησε να μη γίνει συζήτηση επί του θέματος, αφού θα αποτελέσει μομφή για την Ιστορία της Ιεραρχίας. Παράλληλα, ζήτησε την απομπομπή και την αποκήρυξη του δημοσιεύματος και τόνισε πως η σιωπή θα σημαίνει συνενοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου