Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ο ‘’ΤΙΤΛΟΣ’’ ΠΟΥ ΥΠΟΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΚΟΡΑΝΙ

[ Του Βασίλη Χαραλάμπους, θεολόγου ]

Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός της εμμονής, για μη απόσυρση από την Ιστοσελίδα της Μητρόπολης Μόρφου, της συνέντευξης με τις απαράδεκτες υποδείξεις για το ανίερο και  βλάσφημο κοράνι, που τιτλοφορείται «Πριν και μετά τη μεγάλη έκρηξη…».

Γιατί  αστόχως και σκοπίμως τιτλοφορείται η απαράδεκτη συνέντευξη «Πριν και μετά τη μεγάλη έκρηξη…»;  Ο τίτλος φυσικά απλά  αντιπροσωπεύει μια συμπτωματική εισαγωγική αναφορά της συνέντευξης, ενώ το  προσυμφωνημένο θέμα ήταν, αν θα διδασκόταν το κοράνι στα σχολεία των κατεχομένων.  Αυτό εξάλλου αναφέρεται και στη συνέντευξη.  Το αναφέρει τούτο εισαγωγικά η δημοσιογράφος στην αναρτημένη συνέντευξη «Είχαμε συμφωνήσει ότι αυτή η συνέντευξη θα κινείτο πέριξ των αντιδράσεων για την εισαγωγή της διδασκαλίας του κορανίου στα σχολεία των κατεχομένων.  Ανέφερα στον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, ότι η Πλατφόρμα Ε/κ και Τ/κ εκπαιδευτικών ‘’Ενωμένη Κύπρος’’ διαμαρτύρεται έντονα γι’ αυτή την εξέλιξη, διότι θεωρεί ότι προτάσσεται το θρησκευτικό ζήτημα και τονίζονται αυτά που χωρίζουν τις δύο κοινότητες της Κύπρου, παρά αυτά που τις ενώνουν».  Θα εκφράσω και την απορία μου προς τη δημοσιογράφο, γιατί να επιλέξει έναν Ιεράρχη της Εκκλησίας μας, να συζητήσει αυτό το θέμα;

Αν κάποιος περιέλθει την Ιστοσελίδα της Μητρόπολης Μόρφου και ‘’περιπέσει’’ στον τίτλο «Πριν και μετά τη μεγάλη έκρηξη…», από περιέργεια τι θα διαβάσει;   Προς έκπληξη του θα δει ότι το σκοπούμενο ήταν η απάντηση στο αν θα διδάσκουν οι Τουρκοκύπριοι δάσκαλοι το βλάσφημο και ανίερο κοράνι. 

Προς τι ο τίτλος «Πριν και μετά τη μεγάλη έκρηξη…»;  Μα καλά θα αναρωτηθεί κάποιος υπήρχε περίπτωση η απαράδεκτη συνέντευξη, να έχει τίτλο με αναφορά στο ανίερο κοράνι;  

Τι θα έγραφαν «Η θέση του Μητροπολίτη Μόρφου, αν πρέπει να διδάσκουν οι Τουρκοκύπριοι δάσκαλοι το βλάσφημο και ανίερο κοράνι και όχι μόνο;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου