Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Πέντε μεγάλους Αγίους υποδέχθηκε σήμερα η Μητρόπολη Πειραιώς

  
Η πόλη του Πειραιά υποδέχθηκε σήμερα με πάσα λαμπρότητα ιερά θησαυρίσματα από την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος.

Με μια μεγάλη τιμή και ευλογία ξεκίνησαν τα «Κωνσταντίνεια 2015» στον Πειραιά, όπου Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Αυγουστίνος Επίσκοπος Ιππώνος, Μόνικα η μητέρα αυτού, οι δυο θαυματουργοί Άγιοι, ο Όσιος Σεραφείμ του Σαρώφ και ο Όσιος Λουκάς ο Ιατρός Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως, καθώς και τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, έγιναν δεκτοί από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και θα βρίσκονται από σήμερα 11 Μαΐου έως 24 Μαΐου στον Πειραιά και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Τα ιερά θησαυρίσματα μετέφερε ο Παν. Αρχιμ. και Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης με συνοδεία πατέρων από το Μοναστήρι του Τρικόρφου Φωκίδος και τα υποδέχθηκε έξωθεν του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νήφων Καπογιάννης, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Παναγιώτου, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Πειραιά, οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού και πλήθος κόσμου.

Μετά την υποδοχή των μεγάλων αγίων της Ορθοδοξίας μας, ξεκίνησε πανηγυρικός Εσπερινός και ο ασπασμός του Τιμίου Ξύλου και των ιερών λειψάνων.

Το Τίμιο Ξύλο και τα Ιερά λείψανα θα είναι καθημερινά στον Ιερό Ναό από τις 8.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ. Καθημερινά τα απογεύματα θα υπάρχουν αξιόλογοι ομιλητές και ο Γέροντας Νεκτάριος κάθε απόγευμα με το θαυματουργό Τίμιο Ξύλο θα σταυρώνει τους πιστούς.


  













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου