Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Εορτάσθηκε ο Άγιος Νικηφόρος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας

Η μνήμη του Αγίου Νικηφόρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, του ομολογητού εορτάσθηκε με λαμπρότητα την Τρίτη 2 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνης, η οποία έχει τη μεγάλη ευλογία να κατέχει ως πολύτιμο θησαυρό την τιμία και θαυματουργό Κάρα του Αγίου.
  
Στην πανήγυρη βρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος και μίλησε στους προσκυνητές για την προσωπικότητα του Αγίου Νικηφόρου και την ομολογία που έδωσε για την Ορθόδοξη Εκκλησία σε εποχές διωγμού και δυσκολιών και κάλεσε τους πιστούς να τιμήσουν τον άγιο μιμούμενοι την αγία ζωή του και "αναθεωρούντες την έκβασιν της αναστροφής" των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας να τους μιμούνται στην καλή ομολογία και ο καθένας με τον τρόπο του να ομολογεί τον Χριστό και την πίστη του. 
 
Τέλος αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία που έχει η Ιερά Μονή να κατέχει την τιμία Κάρα του αγίου Νικηφόρου, από την οποία πηγάζει η ευωδία του Αγίου Πνεύματος που είχε χαριτώσει τόσο την ψυχή του όσο και το σώμα του αγίου.
 
Μετά από το παραδοσιακό κέρασμα που προσεφέρθη στο Καθολικό της Μονής ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Οπουντίων και Μαλεσίνης Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Αθανάσιο Λατσούδη επισκέφθηκε το νεοανεγειρόμενο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνης, όπου επέβλεψε τις εργασίες ανοικοδομήσεως και ενημερώθηκε από τον π. Αθανάσιο για την πρόοδο των εργασιών. 























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου