Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Το κενό του Χριστόδουλου…


Του Σωτηρη Μ. Τζούμα

Με ρωτούν φίλοι, αν ζούσε σήμερα ο Χριστόδουλος τί θέση θα κρατούσε στο δημοψήφισμα. θέλω να τους πώ ότι είμαι πολύ μικρός για να εκφράσω την γνώμη του με ακρίβεια! Αλλά επειδή τον γνώρισα από παιδάκι και μέχρι το τέλος Του ήμουν κοντά Του, μπορώ να αποτολμήσω και να εκφράσω, έστω κατά προσέγγιση, αυτό που θα έκανε!

Πρώτον: ο Χριστόδουλος προφήτευσε τα δεινά μας! Μίλησε πρώτος για την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, την Ευρώπη των ισχυρών και των αδυνάτων! Μίλησε για τους ευρωληγούρηδες που μάστιζαν τότε τα ΜΜΕ και κατήγγειλε με θάρρος τους τραπεζίτες που θα μας κυβερνούν και θα μας κάνουν ό,τι θέλουν!

Δεύτερον: δεν ήταν αντι- ευρωπαϊστής όπως θεωρούν κάποιοι σήμερα. Αντιθέτως πίστευε πως μόνο μέσα σε αυτή την οικογένεια θα μπορούσαμε να είμαστε ασφαλείς και να μην ξανακινδυνεύσουν τα σύνορά μας σε ανατολή, βορρά και δύση! Επίσης έσπευσε και δημιούργησε γραφείο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες για να παρακολουθεί από κοντά τα εκεί δρώμενα και να εκμεταλλεύεται τίς όποιες ευκαιρίες.

Τρίτον: Ηθελε μεν να είμαστε μέσα στην Ευρώπη, αλλά με τις ιδιαιτερότητές μας! Με τη θρησκεία ας, τα ήθη και τα έθιμά μας. Δεν ήθελε «να προδώσουμε τα πρωτοτόκια», οπως έλεγε,» για να γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης».

Τέταρτον: έδωσε μάχες με την επιτροπή του Συντάγματος της Ευρώπης, στην οποία προήδρευε ο Ζισκάρ ντ´Εστέν, για να περάσει το όνομα της Αγίας Τριάδος και της χριστιανικής Φύτρας της Ευρώπης! Αλλά βρήκε τοίχο από παντού ακόμη και από τους δικούς μας που περνούσε ο λόγος τους και παρίσταναν τους …θρησκευόμενους!
«Πιο πολλοί κινδυνεύουμε από τους φίλους μας, έλεγε, παρά από τους εχθρούς μας».

Πέμπτον: ειναι βέβαιο οτι σήμερα δεν θα τα πήγαινε καλά με την αθεία που διέπει την παρούσα κυβέρνηση και όλα αυτά που συνέβησαν κατά την ορκωμοσία της θα τα στηλίτευε.Και ο Χριστόδουλος δεν θα έμενε μόνο στην έκφραση μιάς απλής δυσφορίας, αλλά θα το έκανε θέμα! Θα καταλάβαινε πολύ καλά και εξ αρχής οτι ο στόχος τους είναι άλλος και θα ήθελε να τον σταματήσει. Ούτε θα δεχότανε να ..»χρησιμοποιηθεί» με επίσκεψη του Πρωθυπουργού, προ της ορκωμοσίας, για να πάρει δήθεν την ευχή Του! Σα να τον ακούω να του απαντά στο περίφημο εκείνο τηλεφώνημα που έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εξαιτούμενος την ευχή του, αν ήταν ο Χριστόδουλος στη θέση του:

–Άκουσε παιδάκι μου, θα του έλεγε, εγώ θα ήθελα να σας ορκίσω κανονικά, όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο σχετικός νόμος και να σας δώσω την ευχή μου! Από τη στιγμή όμως, που επιλέγετε τον πολιτικό όρκο γιατί να έλθεις να πάρεις την ευχή αυτού που εκπροσωπεί κάτι το οποίο εσύ περιφρονείς και δεν πιστεύεις;

Ετσι περήφανα θα απαντούσε ο Χριστόδουλος, αρνούμενος να χρησιμοποιηθεί και να γίνει εργαλείο και παίγνιο στα χέρια αυτών που αρνούνται τον Θεό και την πίστη Του.

Εκτον: τούτων δοθέντων, αν ο Χριστόδουλος ζούσε το σήμερα και έπρεπε να πάρει δημόσια θέση θα ήταν σαφώς υπέρ του ναί,όχι γιατί θα απαρνιότανε τον παλιό σκληρό εαυτό Του αλλά γιατί θα φοβότανε το μέλλον της Ελλάδας εκτός Ευρώπης, με τα τόσα ανοικτά εθνικά θέματα και με τον κίνδυνο να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα άθεο λαϊκό κράτος! Παράλληλα θα έκανε τον Σοιμπλε και τους ομοίους του να ντρέπονται για τη στάση που κρατάνε και για την εμπάθεια που έχουν απέναντι σε ένα λαό που η Γερμανία οφείλει πολλά! Ο Χριστόδουλος ήξερε να μιλά ξεκάθαρα και να λέγει τα πράγματα με το όνομά τους!

Ποιός μπορεί να ξεχάσει τα όσα είπε στην τότε Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ, όταν επισκέφθηκε τη χώρα μας με τον τότε Πρόεδρο Μπίλ Κλίντον!
–Πώς μπορείς εσύ γεννημένη στη Σερβία να δίνεις διαταγές για να την βομβαρδίζουν τον τόπο που γεννήθηκες; Να σκοτώνεις αθώα παιδιά και να βάφεις με αίμα τα χέρια σου!!

Να είστε βέβαιοι οτι ενώ θα έριχνε στην κάλπη το ναί, θα έλεγε στην αντίπερα όχθη των δανειστών μας τα εγκλήματά τους.

Αυτός ήταν ο Χριστόδουλός μας! Γιαυτό λείπει σήμερα δραματικά από αυτό τον τόπο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου