Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Συνάντηση επτά Αρχιερέων στην Καρδίτσα



   
Στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης βρέθηκαν το Σάββατο 22 Αυγούστου οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Καρθαγένης κ. Αλέξιος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, προκειμένου να συμμετάσχουν στο τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Καρδίτσης Κωνσταντίνου Ευθυμιάδη.
  

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος συνεδέετο από πολλά χρόνια με τον αείμνηστο και τον εκτιμούσε ιδιαιτέρως για την αφοσίωσή του στην Εκκλησία, για το ιεροψαλτικό του ήθος και τον σεβασμό του προς το Ιερατείον.   

Για τον αείμνηστο μίλησε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος περιέγραψε την προσωπικότητά του και τα περικοσμούντα αυτόν χαρίσματα καθώς και ο οικείος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ο οποίος και ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους και την τιμή προς τον αείμνηστο Πρωτοψάλτη της Καρδίτσης.

Μετά το Ιερό Μνημόσυνο παρετέθη δεξίωση στο «Παυσίλυπο» όπου οι Αρχιερείς είχαν μία ωραία εποικοδομητική συνομιλία επί διαφόρων Εκκλησιαστικών και επίκαιρων θεμάτων. 






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου