Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.Νικόλαος σε Μοναστήρια και Σκήτες του Αγίου Όρους


Στο Άγιο Όρος βρέθηκε από τις 27 έως τις 29 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος κατόπιν προσκλήσεως της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους προέστη των Ιερών Ακολουθιών επί τη μνήμη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναού του Πρωτάτου των Καρυών.

  
Στο Άγιον Όρος κατά τη σύντομη προσκυνηματική επίσκεψη του ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολλούς Καθηγουμένους και πολλούς Μοναχούς με τους οποίους συζήτησε πνευματικά και εκκλησιαστικά θέματα και ωφελήθηκε πνευματικά από την αγάπη τους και από την κατάθεση των απόψεών τους για διάφορα επίκαιρα θέματα.


Συγκεκριμένα την πρώτη ημέρα συνοδευόμενος από τον Επιστάτη Ιερομόναχο Γρηγόριο Ξενοφωντινό επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, όπου έγινε δεκτός με αισθήματα αγάπης και σεβασμού από τον Καθηγούμενο Αρχιμ. π. Χριστόδουλο και τους Πατέρες της Μονής. Ο Ποιμενάρχης μας, ο οποίος συνδέεται με τον άγιο Καθηγούμενο από τότε που υπηρετούσαν μαζί στη Χαλκίδα είχε μία ενδιαφέρουσα επικοινωνία μαζί του επικεντρώνοντας την συζήτηση σε αγιασμένες μορφές οι οποίες εσφράγισαν τη ζωή τους, όπως ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος Σελέντης κ.α.    

  
Την δεύτερη ημέρα το πρωί μετά τη Ιερά Αγρυπνία στο Πρωτάτο επισκέφθηκε την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου όπου τον υπεδέχθη ο Ηγούμενος Αρχιμ. π. Εφραίμ. Εκεί συναντήθηκε επίσης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ο οποίος προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη Κοιμήση της Θεοτόκου που τελέσθηκε στη Μονή, ενώ είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει μεγάλα πνευματικά θησαυρίσματα της Μονής όπως την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου, την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου κ.α.

Κατόπιν μετέβη στο Ιερό Κελλίον Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρεών, όπου με πολλή αγάπη τον υπεδέχθησαν οι πατέρες με τον εκ Θήβας Ηγούμενο π. Πρόδρομο, με τον οποίο διατηρεί φιλικούς και αδελφικούς δεσμούς.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφθηκε την Ιερά Σκήτη του Αγίου Ανδρέα, η οποία με τις φροντίδες της νέας αδελφότητος ανακαινίζεται. Ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε την Ιερά Παράκληση που τελέσθηκε προς την Υπεραγία Θεοτόκο και στην συνέχεια ξεναγήθηκε από τον Ηγούμενο π. Εφραίμ στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Σκήτης και τους άλλους χώρους της.

Το πρωί του Σαββάτου πριν αναχωρήσει για την Λαμία επισκέφθηκε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αρχιμ. Βαρθολομαίο και την ιερά αδελφότητα στις Καρυές. Κατά την συνάντησή του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με μακαριστό Ηγούμενο π. Χρυσόστομο και ευχήθηκε η Έφορος και Προστάτις του Αγίου Όρους να σκεπάζει και να ενισχύει την ιερά αδελφότητα.


   Το τριήμερο στον Άγιον Όρος ήταν γεμάτο πνευματικές εμπειρίες και η επικοινωνία με τους πατέρες πολύ ενισχυτική για τον Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του. Ο Ποιμενάρχης μας για μία ακόμη φορά διαπίστωσε την αγάπη των αγιορειτών τους οποίους αποχαιρετώντας παρεκάλεσε να προσεύχονται υπέρ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, του Επισκόπου της, του Κλήρου και του λαού.

Διαπίστωση και αυτή τη φορά ήταν ότι το Άγιον Όρος είναι ο Παράδεισος στη γη.   














































  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου