Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

38ο Ιερατικό Συνέδριο Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

  
Το 38ο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της με ομιλητή τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Αεράκη και θέμα: «Ψευδάδελφοι και Ψευδαπόστολοι».

Του Συνεδρίου προηγήθηκε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Άμπλιανης Λαμίας. Τη Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας Πρωτοπρ. π. Παναγιώτης Σερέτης με τον Διάκονο π. Αμβρόσιο Αναστασίου και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος και διηύθυνε το σύνολο των Ιερέων που έψαλλαν όλοι μαζί τους ύμνους της Προηγιασμένης.   

Μετά την διανομή του αντιδώρου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Γεωργίου προσέφερε σε όλους πρωινό, το οποίο ετοίμασαν οι κυρίες της ενορίας, μετά το οποίο οι Ιερείς κατευθύνθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο και στις 10.30 άρχισε το Συνέδριο με προσευχή από τον Σεβασμιώτατο και σύντομη προσφώνηση.

Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε το π. Δανιήλ στους συνέδρους – Ιερείς τονίσας ότι πρόκειται για ένα φλογερό, γνήσιο, κατηρτισμένο κληρικό, ο οποίος όπου ευρεθεί δίδει την μαρτυρία της πίστεως. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στα δεκάδες συγγράμματα του π. Δανιήλ που αναφέρονται στην ερμηνεία της Καινής Διαθήκης και ότι με επιτυχία θίγει επίκαιρα θέματα που απασχολούν τους πιστούς.   

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Και λίγα τους είπε... Μέσα στην Εκκλησία του Θεού δεν υπάρχουν "επίσημοι" και "ανεπίσημοι"...


Η Πρόεδρος της Βουλής και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος παρευρέθηκαν στο καθιερωμένο μνημόσυνο που έγινε στον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου για τους 212 εκτελεσθέντες στις Βίγλες.
Ωστόσο, η καθυστέρησή τους, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη, ο οποίος... άστραψε και βρόντηξε μιλώντας για "αλειτούργητους" και για "μη αποδεκτή συμπεριφορά".
Στον Ναό επικρατούσε τρομερή ένταση και κυριολεκτικά απόλυτη παγωμάρα, που τελικά οδήγησε στην αποχώρηση σύσσωμης της ομάδας των επισήμων.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Για την εκκλησιαστική περιουσία μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος με αφορμή την προσφορά της Αγίας Φιλοθέης


Στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας στον Σύλλογο Αθηναίων. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Συλλόγου Αθηναίων στην Πλάκα, παρουσία του Πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, του Διευθυντή του ιδρύματος Κόκκορη, Αρχιμανδρίτη Νικόδημου Φαρμάκη, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών και πολλών μελών του συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελευθέριος Σκιαδάς πραγματοποίησε μία άκρως ενδιαφέρουσα και αναλυτική ομιλία για την Αγία Φιλοθέη την Αθηναία και την προσφορά της. 

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΙΣΚΕ


Σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015,  η καθιερωμένη ετήσια  Γενική Συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.

Στην πολύ σημαντική αυτή σύναξη, που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αμαρουσίου, στην οποία παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Τάματος του έθνους κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος, συζητήθηκαν σημαντικά τρέχοντα θέματα που αφορούν τον εφημεριακό κλήρο.

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με προσευχή και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των κεκοιμημένων μελών της και ακολούθησε, χαιρετισμός – τοποθέτηση του Προέδρου του ΙΣΚΕ. Ο π. Ιωάννης Κατωπόδης, αφού έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή στην 125χρονη παρουσία του ΙΣΚΕ στο χώρο της Εκκλησίας, τόνισε με έμφαση ότι ο ΙΣΚΕ, θα συνεχίσει να λειτουργεί το ίδιο δυναμικά μέσα στην εκκλησία, κάνοντας μάλιστα με τον ίδιο στην ηγεσία του ΙΣΚΕ, ένα καινούργιο ξεκίνημα, που θα κάνει τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος, ένα ισχυρό Συλλογικό όργανο, που θα μπορεί να παρεμβαίνει και να διεκδικεί. Επίσης ο Πρόεδρος αναφέρθηκε με συγκροτημένο θεολογικό λόγο και στην σχέση που πρέπει να έχουν οι ιερείς με τους Επισκόπους και ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του καθενός.

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΦΩΚΙΔΑ: Κλήρος και Λαός αποχαιρέτησαν τον Ποιμενάρχη τους

Πλήθος πιστών από όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια και όχι μόνο, απέδωσε επί δύο ημέρες, σεβασμό, αγάπη και ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο του μακαριστού Ιεράρχου.
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς οδύνης Κλήρος και Λαός της Φωκικής Εκκλησίας σήμερα Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015, προέπεμψε προς την αιωνιότητα, με τιμές εν ενεργεία Μητροπολίτη, τον επί 28 και πλέον έτη πηδαλιούχο της, αοίδιμο Μητροπολίτη πρώην Φωκίδος Κυρό Αθηναγόρα (Ζακόπουλο). 
    
  
Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το πρωί στην Άμφισσα η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Φωκίδος κυρού Αθηναγόρα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Δευτέρα. 
   
Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως κ. Ανδρέας, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου και συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Θηβών κ. Γεώργιος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας και ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος.
   
Επικήδειο λόγο εξεφώνησαν εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο Β΄ Γραμματεύς Αρχιμ. π. Γεώργιος Ρέμπελος, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδος, ο τ. Υπουργός κ. Νικόλαος Γκελεστάθης, η Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου κ. Αλεξάνδρα Ζαφειροπούλου, η κ. Ζακοπούλου συγγενής του μακαριστού, ο Ιεροκήρυκας της μητρόπολης Φωκίδος Αρχιμ. π. Νεκτάριος Καλύβας εκ μέρους του Ιερού Κλήρου.
 

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Γιορτάστηκε και τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Θεοδώρων στην Αμφίκλεια Φθιώτιδος

   
Γιορτάστηκε και τιμήθηκε σήμερα 17.02.2015 η μνήμη των Αγίων Θεοδώρων, στο ομώνυμο λιτό εκκλησάκι της αγροτικής περιοχής των Άνω Καλυβίων Αμφίκλειας, μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα και με αρκετά χειμωνιάτικο καιρό. Την όλη φροντίδα είχε όπως πάντα ο Γεωργικός Σύλλογος Άνω Καλυβίων Αμφίκλειας <οι Άγιοι Θεόδωροι> υπό την επίβλεψη της Ενορίας των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Φωκίδος Αθηναγόρας


Ο επί 28 χρόνια Μητροπολίτης Φωκίδος Αθηναγόρας (κατά κόσμον Νικόλαος Ζακόπουλος) εκοιμήθη την Δευτέρα το απόγευμα σε ηλικία 83 ετών, καθώς το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Τις σχεδόν τρεις δεκαετίες που προΐστατο της εκκλησίας της Φωκίδας δεν στάθηκε μόνο στα αρχιερατικά του καθήκοντα. Φρόντιζε τους απόρους της περιοχής, ενώ «πήρε πάνω του» τη λειτουργία του Γηροκομείου Άμφισσας κρατώντας το ανοικτό με δική του σχεδόν αποκλειστική ευθύνη, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε το ίδρυμα.

Η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, ενώ την Πέμπτη το πρωί μετά τη θεία λειτουργία θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Φωκίδας Αθηναγόρα.

Θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός στην ιερά Μονή Προφήτη Ηλία, όπου και επιθυμούσε να «ξεκουραστεί», όπως ο ίδιος συνήθιζε να λέει.

Θεία Λειτουργία στην εκκλησία των ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ Αμφίκλειας


Σύλλογος Άνω Καλυβίων Αμφίκλειας
« Οι Άγιοι Θεόδωροι »


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
 
Την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 

θα τελεστεί θεία λειτουργία 
 
στην εκκλησία των ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ 
 
στα Άνω Καλύβια Αμφίκλειας. 



Εκ του Συλλόγου

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ «ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΩΝ» ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΚΑΙ Η ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΗΣ κ.κ. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ ΣΤΗ ΛΟΜΒΑΡΔΙΑ

Μητροπολίτης Ἰταλίας καί Μελίτης Γεννάδιος: «Ἡ “δικαίωσις” καί ἡ “σωτηρία” δέν κερδίζεται μέ φαρισαϊκά ψευδῆ προσωνύμια. Ἕνας τρόπος ὑπάρχει νά δικαιωθοῦμεν: «Δικαιούμενοι δωρεάν διά τῆς ἀπολυτρώσεως ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ» (Ρωμ. 3,23-24). Εἶναι τρανή ἀλήθεια ὅτι μόνον ἡ ἐν Χριστῷ καταλλαγή “σώζει εἰς τό παντελές” (Εβρ. 7,25). Εἰς αὐτήν ὁδηγεῖ ἡμᾶς τό κατανυκτικόν Τριώδιον».



Μέσα εἰς ἕνα περιβάλλον εὐγενέστατον καί ἀδελφικόν, διεξήχθησαν, ἀπό 28ης μέχρι 30ης Ἰανουαρίου ἐ. ἔ., αἱ ἐργασίαι τοῦ «Συνεδρίου Πρεσβυτέρων» μεταξύ τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς Ἀρχιεπισκοπῆς τῶν Μεδιολάνων καί τῆς Ὀρθοδόξου Μητροπόλεως Ἰταλίας καί Μελίτης. Ἡ Ἀρχιεπισκοπή τοῦ Μιλάνου εἶναι ἡ μεγαλυτέρα Ρωμαιοκαθολική Ἀρχιεπισκοπή εἰς τόν κόσμον, ἀπό πλευρᾶς ἐκτάσεως καί ἀριθμοῦ κληρικῶν, καί δή ἡ σπουδαιοτέρα πασῶν τῶν ἄλλων Ἀρχιεπισκοπῶν τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς Ἐκκλησίας.
   

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο

   
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο επεσκέφθη την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στο Μητροπολιτικό Μέγαρο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανός συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. π. Πορφύριο και τον συνεργάτη του κ. Σπυρίδωνα Παπαδά, δια να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την κοίμηση των δύο αδελφών του.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον Γέροντα άγιο Σιναίου κ. Δαμιανό για την αγάπη του, η οποία πάντοτε εκδηλώνεται με πλούσια αισθήματα τιμής.

Κατά τη δίωρη επικοινωνία τους συζήτησαν διάφορα θέματα της Εκκλησιαστικής και πολιτικής επικαιρότητος και κυρίως για την πορεία των εργασιών αποπερατώσεως των κτηριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος Όρους Σινά, που ανεγείρονται στην περιοχή Τραγάνα Λοκρίδος.

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Συνεργασία Μητροπόλεως Φθιώτιδος και 4Ε για την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού

 
Στα πλαίσια την αναπτύξεως και προωθήσεως του Θρησκευτικού Τουρισμού η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος συνεργάσθηκε με τον τηλεοπτικό Σταθμό 4Ε της Ιεραποστολικής Αδελφότητος «Λυδία» Θεσσαλονίκης για την καταγραφή και προβολή μέσω του παγκοσμίου εμβελείας Τηλεοπτικού τούτου Σταθμού των Ιερών Μονών, Ιστορικών Ναών, πρωτοχριστιανικών Μνημείων και γενικά των Εκκλησιαστικών Μνημείων, τα οποία είναι διάσπαρτα στη γεωγραφική έκταση της Φθιώτιδος.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

«Οἰκουμενικὸν Πατριαρχεῖον καί Πολιτικές Δυνάμεις: ἀπό τήν Συνδιάσκεψιν τῆς Λωζάννης μέχρι τήν ἐκλογή τοῦ Πατριάρχου Βασιλείου Γ´»

Tο Κέντρο Νησιωτικού και Μεσογειακού Πολιτισμού «Μεσόνησος» σε συνεργασία με  το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) και τις  Εκδόσεις Επτάλοφος διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ευαγγέλου Υφαντίδη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης, με τίτλο: «Οικουμενικό Πατριαρχείο και Πολιτικές Δυνάμεις: από τη Συνδιάσκεψη της Λωζάννης έως την εκλογή του Πατριάρχη Βασιλείου Γ´», Πατριαρχικόν Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, Καβάλα – Βενετία 2014, ISBN: 978-960-93-6603-8, εκδοτική παραγωγή Επτάλοφος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
  • Ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ
  • Ο Εξοχ. κ. Γρηγόριος Τσάλτας τ. Υπουργός και Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, και 
  • Η Ελλογιμ. κυρία Δέσποινα Μιχάλαγα, Λέκτορας στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. 

Την παρουσίαση θα συντονίσει: 
  • Ο Ελλογιμ. κ. Δημήτριος Γόνης, Ομότιμ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, Ι.Μ.ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ


Μετά μεγάλης ἀνησυχίας ἡ Ἱερά Μητρόπολις Φθιώτιδος ἀνακοινώνει, ὅτι κατά τό ἔτος 2014 ἀπεχώρησαν ἐκ τῆς ἐνεργοῦ ὑπηρεσίας, λόγῳ συνταξιοδοτήσεως ἤ λόγῳ θανάτου, οἱ κάτωθι ὀκτώ (8) Ἐφημέριοι:
  1. π. ΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ              Ἐφημέριος Ἁγίου Σώστη
  2. π. ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ     Ἐφημέριος Προσκυνᾶ Λοκρίδος
  3. π. ΤΡΙΓΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ              Ἐφημέριος Ἀσβέστη Μακρακώμης
  4. π. ΧΑΣΙΑΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ           Ἐφημέριος Ἁγίας Τριάδος Λοκρίδος
  5. π. ΚΥΠΡΙΑΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ            Ἐφημέριος Ν. Μάκρυσης Δομοκοῦ
  6. π. ΨΑΡΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ             Ἐφημέριος Μαλεσίνης 
  7. π. ΖΑΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ       Ἐφημέριος Κορομηλιᾶς Δομοκοῦ
  8. π. ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ      Ἐφημέριος Ἁγίας Παρασκευῆς Λαμίας
Ἐπίσης, ἤδη κατά τό 2μηνο Ἰανουαρίου – Φεβρουαρίου 2015 ἀπεχώρησαν οἱ κάτωθι:
  1. π. ΜΠΛΕΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ     Ἐφημέριος Κόμματος Λαμίας
  2. π. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ       Ἐφημέριος Ἀμαλώτας Ὑπάτης
  3. π. ΤΣΙΚΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ           Ἐφημέριος Μαντασιᾶς Δομοκοῦ
  4. π. ΖΙΩΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    Ἐφημέριος Καλλιδρόμου Λοκρίδος
  5. π. ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ    Ἐφημέριος Ἁγίου Λουκᾶ Λαμίας
 Ἔναντι τῶν ἀνωτέρω 13 ἀποχωρησάντων, ἐδόθησαν ἐκ μέρους τῆς πολιτείας, μέχρι σήμερον, 2 θέσεις Ἐφημερίων.
 Ἀπό τό ἔτος 2011 μέχρι σήμερα ἀπεχώρησαν 42 Ἱερεῖς καί ἐδόθησαν ἀπό τήν πολιτεία 5 θέσεις.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

πΓΔΜ: Αποφυλακίστηκε ο προκαθήμενος της «Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αχρίδας» Ιωάννης

Μετά από τρία χρόνια στις φυλακές των Σκοπίων


Αποφυλακίστηκε σήμερα το απόγευμα, με περιοριστικούς όρους, ο προκαθήμενος της «Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αχρίδας» Ιωάννης.

Το Εφετείο των Σκοπίων απέρριψε την προσφυγή της εισαγγελίας που ζητούσε να ακυρωθεί η πρωτοβάθμια απόφαση για την αποφυλάκιση του Ιωάννη.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ιωάννης αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από τρία χρόνια στις φυλακές των Σκοπίων.

Το Πρωτοδικείο των Σκοπίων πριν από τρεις εβδομάδες είχε κάνει αποδεκτό αίτημα του Συμβουλίου Φυλακών των Σκοπίων για την αποφυλάκιση του Ιωάννη λόγω υποδειγματικής συμπεριφοράς του και καθώς είχε εκτίσει πάνω από το ήμισυ της ποινής του (τρία χρόνια από τα 5,5 χρόνια στα οποία είχε καταδικαστεί). Ο Ιωάννης αναμενόταν να αποφυλακιστεί στις 19 Ιανουαρίου, ωστόσο την τελευταία στιγμή η εισαγγελία άσκησε έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου, κρίνοντας πως αν ο Ιωάννης αποφυλακιστεί, μπορεί να επαναλάβει τις ποινικές πράξεις για τις οποίες έχει καταδικαστεί.

Τελικά το εφετείο απέρριψε την προσφυγή της εισαγγελίας της και επικύρωσε την πρωτόδική απόφαση για αποφυλάκιση του Ιωάννη με περιοριστικούς όρους, οι οποίοι θα ισχύουν μέχρι τον Μάρτιο του 2017 που ισχύει η καταδικαστική απόφαση εις βάρος του.

Το Τίμιο Ξύλο και τα Άγια Λείψανα από το Μοναστήρι του Τρικόρφου στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιώς



Από το Μοναστήρι του Τρικόρφου Φωκίδος το Τίμιο Ξύλο και Ιερά Λείψανα Αγίων (τεμάχιο της δεξιάς χειρός του Αγίου Ελευθερίου, τεμάχιο από την κάρα του Αγίου Γεωργίου και τεμάχιο του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης), θα πάνε προς ευλογία και αγιασμό των πιστών στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιά, από την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου.

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

«Θεομητορικά Νεύματα»


Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου
 
 
Ένα καινούργιο βιβλίο αφιερωμένο στην Παναγία με τίτλο «Θεομητορικά νεύματα» κυκλοφορήθηκε από τις εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.
 
Προϊόν του σεβασμού και της αγάπης προς το θεομητορικό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, που σκοπό έχει να ενισχύσει την πίστη του λαού εις το Πανάγιο Πρόσωπο της Παναγίας και να τιμήσει επάξια Εκείνην που σκέπει, στηρίζει, και προστατεύει κάθε άνθρωπο που επικαλείται το όνομά της.
 
Στις 118 σελίδες του, που αποπνέουν το άρωμα της Ορθοδόξου Θεολογίας περιγράφεται η ζωή, αναφέρονται τα θαύματα και κατατίθεται η πίστη της Εκκλησίας σε Εκείνην που κατέχει τα δευτερεία της Τριάδος και ίσταται ως γέφυρα ουρανού και γης. 
 
Με τρόπο καταληπτό, γλαφυρό και βαθυστόχαστο ο Ιεράρχης συγγραφεύς παρουσιάζοντας τα άφθονα χαρίσματα της Παναγίας χειραγωγεί τον αναγνώστη στο δρόμο της πίστεως και της ελπίδος, που η παρουσία της ακαταισχύντου προστασίας των χριστιανών εμπνέει και παρέχει.
 

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου