Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Ιερατικό Συλλείτουργο με την συμμετοχή 80 Ιερέων στον Άγιο Αθανάσιο Στυλίδος




   Μεγάλο ιερατικό συλλείτουργο με τη συμμετοχή απάντων των ιερέων των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας, Θερμοπυλών & Ροδίτσης, Λιανοκλαδίου, Υπάτης, Στυλίδος και Πελασγίας τελέσθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου στον καλλιμάρμαρο Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Στυλίδος, στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη ευκαιρία της συμπληρώσεως εικοσαετούς Ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

          Της λατρευτικής συνάξεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, έψαλλαν ο Διευθυντής, οι Καθηγητές και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας, παρέστησαν δε ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Ιωάννης Κοντοστέργιος, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Μονάδων της περιοχής, ο Μεγάλος Ευεργέτης της Μητροπόλεως κ. Ανάργυρος Πετρής και πολλοί πιστοί της Στυλίδος.

          Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των εφημερίων προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο αναφερθείς εις το πολυσχιδές ποιμαντικό και κοινωνικό έργο που επιτελέσθηκε κατά την εικοσαετή ποιμαντορία του στην Ιερά Μητρόπολη.

          Ο Ποιμενάρχης μας βαθύτατα συγκινημένος στην αντιφώνηση του εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον π. Νεόφυτο, όλους τους Ιερείς και τους παρισταμένους άρχοντες και πιστό λαό, τονίζοντας ότι κατά αυτό τον τρόπο, δηλαδή, εν των ιερώ Θυσιαστηρίω, ηθέλησε να εορτάσει την επέτειο των είκοσι χρόνων, δείχνοντας την εκκλησιαστική ενότητα του ιερού κλήρου και τον σύνδεσμο της αγάπης με τον Ποιμενάρχη του. Αναφερθείς στην ενότητα της πίστεως και την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος, ετόνισε ότι πρέπει να δίδουμε μαρτυρία πίστεως με την αγάπη, την αγωνιστικότητα και την αγιότητά μας. "Αυτό που θέλω να δώσω έμφαση στην συνέχεια της Αρχιερατείας μου, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος, είναι η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή η Πνευματική ζωή".


           Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί εις τον τιμώμενο Άγιο Ιερώνυμο και τους δύο Αρχιεπισκόπους, μακαριστό Ιερώνυμο τον Α΄ και τον νυν Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τον Β΄, τονίσας την γνησία πίστη, την ακάματη εργατικότητα, την Μοναχική ακτημοσύνη, την ποιμαντική διορατικότητα του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου και την σύνεση, συμβιβαστικότητα και διάθεση οικοδομής της Εκκλησίας και των σχέσεων της με την πολιτεία, στοιχεία με τα οποία αξίως πολιτεύεται ο νυν Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ο Β΄.

          Μετά την Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε πρωινό στο προαύλιο του Ναού και ακολούθησε γεύμα στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως "Στέγη Γερόντων - 'Ιδρυμα Πετρή" στη Στυλίδα. Εκεί ο Σεβασμιώτατος και οι ιερείς επισκέφθηκαν όλα τα δωμάτια των τροφίμων ψάλλοντας το απολυτίκιο της Ανάληψεως και δίνοντας τους μεγάλη χαρά.

          Στα πλαίσια της Εκκλησιαστικής ενότητος  θα πραγματοποιηθούν παρόμοια Συλλείτουργα και στις υπόλοιπες Αρχιερατικές Περιφέρειες. 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου