Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Φθιώτιδος Νικόλαος: ''Δύο τρεις Μητροπολίτες επηρέασαν τον Αρχιεπίσκοπο''




Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ Αρχιεπισκόπου και του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με αφορμή τα νέα προγράμματα στο μάθημα των θρησκευτικών.

Η εφημερίδα "Ορθόδοξη Αλήθεια" που κυκλοφορεί στα περίπτερα με πλούσιο ρεπορτάζ, φιλοξενεί δηλώσεις του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί.

Μεταξύ των δηλώσεων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος αποκαλύπτει τους διαλόγους που έγιναν στην Σύνοδο πριν από ένα χρόνο, δηλώσεις οι οποίες προκαλούν προβληματισμό και εύλογα ερωτήματα.

"Στη Σύνοδο της Ιεραρχίας ο Αρχιεπίσκοπος θα θίξει το θέμα των θρησκευτικών. Μα πριν από ένα χρόνο το θίγαμε και φωνάζαμε" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Νικόλαος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος προσθέτει: "Λέγαμε να φέρουμε το θέμα στην Ιεραρχία και δύο τρείς Μητροπολίτες επηρέασαν τον Αρχιεπίσκοπο, λέγοντας "όχι να μην το φέρουμε" και δεν το φέραμε.."

"Δεν ήθελε και ο ίδιος να γίνει συζήτηση, γιατί θα έπαιρνε έκταση το θέμα και θα εθεωρείτο ως αντίδραση προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο. Αν όμως τότε λαμβάναμε θέση, το υπουργείο δεν θα είχε τόσο μεγάλη αναίδεια να θεσπίσει τέτοια προγράμματα και να καθιερώσει τέτοια γραμμή. Θα είχε μπει κάποιο φρένο" συμπληρώνει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Νικόλαος τόνιζει ότι "αφήσαμε χρόνο, έκαναν εκείνοι τη δουλειά τους και ήδη έχουν συνταχθεί τα προγράμματα. Βεβαίως, βιβλία δεν έχουν τυπωθεί, αλλά εδόθη οδηγία μέσα από το ίντερνετ, από που θα μπορούν αν πάρουν το υλικό οι θεολόγοι και να διδάξουν με βάση το νέο Πρόγραμμα Σπουδών, το οποίο έχει ευρωπαϊκή κατεύθυνση και μιλά για δικαιοσύνη και δημοκρατία, που τα παιδιά μαθαίνουν και από άλλα μαθήματα."

"Ωστόσο πιστεύω ότι θα φέρουμε οπωσδήποτε το θέμα στην Ιεραρχία και θα δούμε που έχει πάει η όλη υπόθεση" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλαος.

Τέλος ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος υπογραμμίζει ότι "ο Αρχιεπίσκοπος στην Ιεραρχία θα εξακολουθήσει να έχει αυτές τις θέσεις (για το μάθημα των Θρησκευτικών) και είμαι βέβαιος περί αυτού ότι θα συνεχίσει, ενώ θέλει και τη στήριξη των Μητροπολιτών."


ΡΟΜΦΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου