Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ


Με λαμπρότητα ετελέσθη την Κυριακή των Αγίων Πατέρων 16 Ιουνίου 2013 η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Δαμασκηνού Παπακωνσταντίνου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.            
Η Θεία Λειτουργία και η Χειροτονία ετελέσθησαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι προσήλθαν να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και να προσευχηθούν για τον νέο Πρεσβύτερο της Εκκλησίας π. Δαμασκηνό, βροντοφωνάζοντας και το «ΑΞΙΟΣ». 
Ο π. Δαμασκηνός, επί επτάμιση χρόνια διάκονος, προσήλθε στην Ι. Μητρόπολή μας  από την Ι. Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, διαμένει στην Ι. Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη και με την ευγένειά του, την καλλιφωνία του και το μειλίχιο του χαρακτήρος του, κατέκτησε την συμπάθεια των ενοριτών του Μητροπολιτικού Ναού της Χαλκίδος, όπου και διηκόνησε κατά το τελευταίο διάστημα.           
Στη σύντομη προσφώνησή του πριν την Χειροτονία ο π. Δαμασκηνός, περιέγραψε, με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, το πώς θα αγωνιστεί να βιώσει το μυστήριο της Ιερωσύνης, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο για την πατρική αγάπη, την οποία επέδειξε προς το πρόσωπό του.
            
Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος και με αφορμή το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας, κάλεσε τον νέο Ιερέα να πορεύεται με εκκλησιαστικό φρόνημα στη ζωή του, ενωμένος πάντοτε με την Εκκλησία, από την οποία και θα αντλεί την ύπαρξή του και την υπόστασή του για το έργο της διακονίας που αναλαμβάνει. Παράλληλα, μνημόνευσε τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιερισσού Νικόδημο, από τον οποίο ο π. Δαμασκηνός χειροτονήθηκε Διάκονος, όπως και τους Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλο και τον Πρωτοσύγκελλό του, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, πλησίον των οποίων διηκόνησε, όπως και τους Ιερείς άλλων Μητροπόλεων, που ήλθαν για την χειροτονία και τον ευσεβή Λαό της Καρδίτσας, τόπο καταγωγής του π. Δαμασκηνού για την πληθωρική παρουσία τους στην χειροτονία.
     
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο π. Δαμασκηνός έλαβε και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου