Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Πάπας Φραγκίσκος για Ελλάδα: «Πρώτα η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μετά τα υπόλοιπα»

Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας δήλωσε ότι βρίσκεται κοντά στον ελληνικό λαό και σημείωσε ότι σκέφτεται ιδιαίτερα τις οικογένειες των Ελλήνων

  
Ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού και ανησυχεί για την κρίση στην Ελλάδα. Την είδηση ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού, με ιδιαίτερη σκέψη στις ελληνικές οικογένειες, που δοκιμάζονται σκληρά από την κοινωνική και οικονομική κρίση, που είναι τόσο σύνθετη και επίπονη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Βατικανού. 

Ο Λομπάρντι τόνισε ότι ο ποντίφικας έκανε έκκληση για κοινωνική δικαιοσύνη και ζήτησε η ανθρώπινη αξιοπρέπεια να βρεθεί στο κέντρο κάθε πολιτικής και τεχνικής συζήτησης καθώς και για την λήψη υπεύθυνων αποφάσεων.


Τα ιταλικά μέσα μεταδίδουν ότι ο Πάπας ανέφερε για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα: «Πρώτα η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μετά τα υπόλοιπα» και εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό.

Ο Φεντερίκο Λομπάρντι από την πλευρά του, τόνισε, ότι ο Πάπας Φραγκίσκος ανησυχεί για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα και δήλωσε πως ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας καλεί όλους τους πιστούς να συμμετέχουν σε προσευχή για το καλό του αγαπημένου μας λαού, των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου