Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Πειραιώς Σεραφείμ: ''Η Εκκλησία δεν είναι κλαμπ καθαρών''


Στην πρωινή εκπομπή "Σαββατοκύριακο" στη ΝΕΤ, μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Αιμίλιος Πολυγένης 
Romfea.gr

Ο κ. Σεραφείμ ερωτηθείς για τα τελευταία δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πλουτισμό Μητροπολιτών, υπογράμμισε ότι "μην λησμονείτε ότι και στους μαθητές του Χριστού, υπήρξαν πρόσωπα που απέτυχαν. Συνεπώς δεν μπορούμε να κρίνουμε την αποτυχία των άλλων ως γενική κατάσταση!"
"Αν θέλετε να κάνω τον Εισαγγελέα, δεν θα το κάνω. Όμως στην Εκκλησία δεν χωράνε τέτοια φαινόμενα", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για μια παλαιότερη δήλωσή του, που δήλωνε απογοητευμένος από την πολιτική κατάσταση της χώρας, ο κ. Σεραφείμ τόνισε: "Νόμιζω ότι αυτό είναι κοινός τόπος, εσείς δεν είστε απογοητευμένος από το πολιτικό μας προσωπικό (ερωτά τον δημοσιογραφό), καθημερινά προσπαθούμε να υπερβούμε αυτή την τρομακτική κρίση, που είναι καθαρά κρίση θεσμών και αξιών".
Ενώ αναφερόμενος στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, σημείωσε: "Η Εκκλησία είναι όλων δεν είναι κόμμα, το κόμμα είναι ένα τμήμα του όλου! Η Εκκλησία δεν μπορεί να πολιτικολογεί και να λαμβάνει θέση υπέρ κάποιου κόμματος, κάθε κόμμα μέσα στη δημοκρατία μας, είναι ελεύθερο να εκφράζει τις θέσεις του, και να ψηφίζεται από τον λαό".
Και πρόσθεσε: "Εγώ δεν μπορώ να θεωρήσω την συγκεκριμένη κομματική οργάνωση, ούτε μαύρη νύχτα, ούτε γλυκιά ελπίδα, είναι ένα κόμμα το οποίο ενέχει κάποια σύμβολα. Θεωρώ όμως απαράδεκτη κάθε σύνδεση κόμματος με φαινόμενα φασισμού, φαινόμενα ρατσισμού, και διακρίσεως των ανθρώπων".
Λίγο πριν το τέλος της εκπομπής ο Μητροπολίτης Πειραιώς, απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικά με την ομοφυλοφιλία και τον στοματικό έρωτα.
Ο κ. Σεραφείμ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "η Εκκλησία δεν είναι μια ελίτ η ένα κλάμπ καθαρών η αγίων, είναι ένα σώμα μεταποιουμένων αμαρτωλών ανθρώπων που αγωνίζονται να γίνουν καλύτεροι".

Μιλώντας για την ομοφυλοφιλία, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Ουδέποτε έχω εκφραστεί εναντίον των ομοφυλοφίλων, ουδέποτε έχω ψέξει τους συνανθρώπους μου, τους αγαπώ τους σέβομαι και τους εκτιμώ."
"Ψέγω μόνο την κακοδαιμονία τους, διότι θεωρώ ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια τραγική έκπτωση στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα και ταυτόχρονα είναι μια πλήρης αποδυνάμωση του ανθρώπινου ερωτισμού", πρόσθεσε ο κ. Σεραφείμ.
Κλείνοντας σχολίασε το θέμα περί του στοματικού έρωτα, τονίζοντας ότι ουδέποτε μίλησε για συγκεκριμένη τακτική στο χώρο της σεξουαλικότητας, αλλά για την παράχρηση των σωματικών οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου