Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πάπας προς Πούτιν: Απέτρεψε την σφαγή στη Συρία


Την παρέμβαση του Ρώσου προέδρου προκειμένου να αποφευχθεί μία σφαγή στη Συρία ζήτησε με επιστολή του ο Πάπας Φραγκίσκος. 
 
Πάπας προς Πούτιν: Απέτρεψε την σφαγή στη Συρία
Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας απευθύνει έκκληση στους ηγέτες που βρίσκονται στην Αγ. Πετρούπολη για τη Σύνοδο των G20 να μην παραμείνουν αδρανείς μπροστά στην τραγωδία του συριακού λαού. 
 
«Απευθύνω έκκληση από τα βάθη της καρδιάς στους ηγέτες που είναι παρόντες, σε καθέναν από αυτούς, να βοηθήσουν στην εξεύρεση δρόμων για να ξεπεραστούν οι αντικρουόμενες θέσεις, όπως και να εγκαταλείψουν την μάταιη επιδίωξη μιας στρατιωτικής λύσης» αναφέρει ο Ποντίφικας στην επιστολή του.

Παράλληλα ο Πάπας τάσσεται κατά μίας στρατιωτικής επέμβασης και οποιασδήποτε ένοπλης λύσης στη Συρία. «Αντ'αυτού ας υπάρξει μια ανανεωμένη δέσμευση για να αναζητηθεί, με θάρρος και αποφασιστικότητα, μια ειρηνική λύση μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, η οποία θα υποστηριχθεί ομόφωνα από την διεθνή κοινότητα» σημειώνει στην επιστολή του.

Σύμφωνα με τον Ποντίφικα, τα «μονομερή συμφέροντα» επικράτησαν και εμπόδισαν την αναζήτηση μιας λύσης στην συριακή σύγκρουση, η οποία «θα είχε εμποδίσει την ανάλγητη σφαγή που εκτυλίσσεται τώρα». Ο Πάπας καταλήγει στην επιστολή του με την εκτίμηση ότι η Μέση Ανατολή έχει «δοκιμαστεί πικρά από την διαμάχη» και χρειάζεται ειρήνη.

Οι προκαθήμενοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας τι κάνουν;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου