Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ι.Μ.ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ: Θεοφάνεια στη Στυλίδα

Με επίκεντρο την πόλη της Στυλίδος, όπως κάθε χρόνο εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και λοιπών Αρχών της Φθιώτιδος και στη συνέχεια εν πομπή Κλήρος και λαός προπορευομένων της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων και των ιεροπαίδων με τα εξαπτέρυγα, μετέβησαν στο λιμάνι της Στυλίδος, όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.
Επτά νέοι αψηφώντας το δριμύ ψύχος έπεσαν στα παγωμένα νερά του Μαλιακού κόλπου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στον νεαρό που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό ως ευλογία, έναν επιστήθιο σταυρό.
Μετά την επιστροφή στον Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος διένειμε το αντίδωρο και ολοκληρώθηκε ο λαμπρός εορτασμός με δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμος στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου.
Στην θεία Λειτουργία και την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κα. Ελένη Μακρή, κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης και κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, η τ. Υπουργός κ. Κατερίνα Μπατζελή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Στάικος, ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων κ. Παναγιώτης Φώσκολος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Ταξίαρχος Γεώργιος Σουγλιέρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Νικολάου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας κ. Νικόλαος Ντίτσας, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Κυριάκος Λιάκος, Εκπρόσωποι του ΚΕΥΠ και πλήθος πιστών από τη Στυλίδα, την Λαμία και την γύρω περιοχή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου