Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Φθιώτιδος Νικόλαος προς Ιερείς: Να ζητήσετε από το ποίμνιο να προσεύχεται για την επιτυχία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου

Η μηνιαία Σύναξη των Εφημερίων για τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Λαμίας, Θερμοπυλών & Ροδίτσης, Υπάτης, Λιανοκλαδίου, Στυλίδος και Πελασγίας για τον μήνα Μάρτιο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Μαρτίου στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στη Λαμία.
Στις 9:00 το πρωί οι ιερείς συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων όπου στο πρώτο μέρος ο Σεβασμιώτατος τους ενημέρωσε για τις εργασίες της έκτακτης Συνέλευσης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και τα θέματα που συζητήθηκαν, για την διοργάνωση της Πανορθόδοξης Συνόδου τον προσεχή Ιούνιο στην Κρήτη και για τις εξελίξεις που αφορούν το μάθημα των θρησκευτικών.

  
Απευθυνόμενος προς τους Ιερείς ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων είπε: «Να εμπιστεύεσθε τις αποφάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και μη παρασύρεσθε από ακραίες φωνές. Έχουν οι φύλακες την γνώση. Να ζητήσετε από το ποίμνιο να προσεύχεται για την επιτυχία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και για τα δεινά του λαού μας».  
  
  
Μετά από ένα διάλλειμα για πρωινό ακολούθησε το δεύτερο μέρος της Συνάξεως, όπου ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους ιερείς για διάφορα επίκαιρα θέματα. Ακολούθησαν ερωτήσεις από μέρους των ιερέων προς τον Σεβασμιώτατο διοικητικής και ποιμαντικής φύσεως και διεξήχθη διάλογος. Τέλος διανεμήθηκε φάκελος με έντυπο υλικό. 
Για τις υπόλοιπες  Αρχιερατικές Περιφέρειες η σύναξη θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 11:00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου