Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Οργισμένοι οι "τζιχαντιστές" του ελληνικού διαδικτύου για τις χιλιάδες πιστών στον τάφο του Αγίου Παϊσίου



Του Τάσου Ασλανίδη*
Αρκετές δεκάδες χιλιάδες πιστών επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης και προσκύνησαν ευλαβικά τον τάφο του Αγίου Παϊσίου. Το ίδιο συμβαίνει κάθε χρόνο παραμονή και ανήμερα της 12ης Ιουλίου, ημέρα μνήμης του θανάτου του σύγχρονου Αγίου. Οι φωτογραφίες από τις ουρές που σχημάτισαν οι πιστοί περιμένοντας καρτερικά να γονατίσουν μπροστά στο λιτό μνήμα του Αγίου έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Χιλιάδες κόσμου αναπαρήγαγαν τις φωτογραφίες και επικαλέστηκαν, έστω και διαδικτυακά, την ευλογία του Αγίου και τη μεσιτεία του για τα προβλήματα τους.
Την ίδια μέρα διαπίστωσα ότι υπήρχαν αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι οποίοι είτε χλεύαζαν τους πιστούς που βρέθηκαν στο μοναστήρι της Σουρωτής ή ακόμη χειρότερα τους χρέωναν την πολιτική κατάντια της χώρας. Σχολίαζαν ότι οι ευλαβείς προσκυνητές έχουν χαμηλή νοημοσύνη και ότι το 2017 είναι παρανοϊκό να στήνεσαι σε ουρές για να προσκυνήσεις τον τάφο κάποιου. «Ποιος και με ποιο δικαίωμα τον ανακήρυξε Άγιο;» απορούσαν και κοσμούσαν με διάφορα κοσμητικά επίθετα τους πιστούς που άφησαν τις υποχρεώσεις τους για να ζητήσουν τη χάρη του Αγίου Παϊσίου γονατίζοντας μπροστά στο μνήμα του. Αναπολούσαν μάλιστα τους «αγώνες» του νεαρού που πρόσβαλε τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου βάζοντας ένα παστίτσιο στο εικόνισμά του και δίνοντας στον Άγιο το προσωνύμιο Παστίτσιος.
Γράφω αυτές τις σειρές απευθυνόμενος σε όλους εσάς τους κριτές του διαδικτύου που αποφασίσατε να σταυρώσετε χωρίς δίκη τους ευλαβείς χριστιανούς οι οποίοι έκαναν το έγκλημα να προσκυνήσουν τον τάφο ενός Αγίου. Ποιοι είστε εσείς που θα κρίνετε την ανάγκη αυτών των ανθρώπων να προσευχηθούν σε έναν Άγιο; Ποιος σας παραχώρησε το δικαίωμα να χλευάσετε το θρησκευτικό συναίσθημα αυτών των χιλιάδων πιστών που περίμεναν καρτερικά για να πάρουν την ευλογία του Αγίου; Πόσο άδειες είναι οι ζωές σας;
Ασχολήθηκαν ποτέ μαζί σας αυτοί οι πιστοί; Έκριναν την απόφασή σας να στηθείτε στην ουρά για να θαυμάσετε τα κόπρανα ενός καλλιτέχνη σε μια γκαλερί μοντέρνας τέχνης; Πόσο φασιστική είναι η μανία σας να επιτίθεστε με μένος σε κάθε τι που αφορά στην σχέση του ανθρώπου με τον Θεό; Πόση αρρώστια κρύβει ο εγκέφαλός σας όταν λιντσάρετε διαδικτυακά πονεμένους ανθρώπους που γύρισαν παντού κι όμως η ψυχή τους βρήκε ανάπαυση στην πίστη στο Θεό.
Ξερνάτε τη χολή σας πάνω σε αθώες ψυχές που έτυχε να σκέφτονται διαφορετικά. Που πήγε η ανοχή σας στο διαφορετικό; Που πήγε ο σεβασμός σας στα πιστεύω του άλλου; Είστε οι εκφραστές μιας κατ’ επίφαση δημοκρατίας που είναι το τέλειο περιτύλιγμα του πιο σκληρού φασισμού.
Πάρτε το χαμπάρι. Δεν έχετε καμία διαφορά από τους ισλαμοφασίστες του ISIS που μπαίνουν στις εκκλησιές και διαμελίζουν με τα χαντζάρια τους γυναίκες και παιδιά γιατί τόλμησαν να κάνουν τον σταυρό τους. Είστε η πιο ύπουλη φασιστική φράξια του διαδικτύου γιατί προσπαθείτε υποχθόνια να δημιουργήσετε μια σταθερά πολιτικής ορθότητας με απώτερο στόχο να ακολουθηθεί υποσυνείδητα από τη μάζα.
Δυστυχώς το σχέδιο σας θα αποτύχει για τρεις λόγους:
Πρώτον: Είστε ελάχιστοι σε σχέση με τα εκατομμύρια των Ελλήνων που αγαπούν την πατρίδα, ευλαβούνται τον Θεό και τιμούν τις παραδόσεις μας.
Δεύτερον: Τα θεμέλια του κινήματός σας είναι σάπια. Αποκτήσατε υπόσταση καταμεσής μιας πολιτικής αλλά κυρίως κοινωνικής θύελλας και ευνοηθήκατε από το σύστημα το οποίο (τι παράδοξο!) σας λάτρεψε.
Και τρίτον: Η ζωή τα φέρνει έτσι που αργά ή γρήγορα θα αναγκαστείτε να περάσετε από την ουρά για τη θέαση των κοπράνων του καλλιτέχνη στην ουρά για την προσκύνηση του τάφου του Αγίου Παΐσίου.
Καληνύχτα κυριλέ τζιχάντια. Δεν θα περάσει ο φασισμός σας.
*Ο Τάσος Ασλανίδης είναι δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας Thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου