Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ - ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ!




Του Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Φραγκουλάκη

Αννόβερο Γερμανίας


Παρήλθε και ο μήνας Ιούνιος κατά τον οποίο συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στο Κολυμπάρι της Κρήτης. 
Πολλά έχουν ακουστεί και άλλα τόσα και περισσότερα έχουν γραφτεί όλο αυτό το διάστημα, πριν και μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Ιδιαίτερα εκείνοι οι οποίοι αντιτίθενται έχουν μετέλθει πολλούς ανούσιους και ανόσιους τρόπους για να επιτεθούν. Παραμονές της Συνόδου κάποιοι από αυτούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τι δεν αναρτούσαν. Ιδιαιτέρως όταν ανακοινωνόταν η μη συμμετοχή κάποιας εκκλησίας, κανονικό πανηγύρι στηνόταν. Στην κυριολεξία εκείνες τις στιγμές άλλαζαν εθνικότητα και γίνονταν βούλγαροι, γεωργιανοί κλπ. Φιγούραραν οι εθνικές σημαίες των κρατών προέλευσης αυτών των εκκλησιών και στα διάφορα προφίλ των "αγανακτισμένων" πιστών υπήρχαν αναρτήσεις με περιεχόμενο ανάλογο εκείνου των χούλιγκαν των ελληνικών γηπέδων, με υβριστικό και χυδαίο λεξιλόγιο. Εκτός βέβαια από αυτές τις παροδικές μεταμορφώσεις, όλοι είχαν γίνει εκείνο το διάστημα ρώσοι. Ολόκληρα στρέμματα κάλυψαν τα επαινετικά τους κείμενα, για την ρώσικη εκκλησία και την γενναία στάση της απέναντι στα "κακόβουλα" σχέδια του Βαρθολομαίου, ο οποίος επέμενε στην σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου για να εδραιώσει τον "επάρατο" οικουμενισμό όπως έλεγαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν. Οι επικεφαλής των εκκλησιών που δεν συμμετείχαν ήταν οι "άγιοι", οι "ήρωες", οι "φύλακες" και "αγωνιστές" της πίστεως, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφερόταν έτσι απλά Βαρθολομαίος, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο τον απαξίωναν. Δεν ήταν λίγες δε οι φορές που τον περιέλουζαν και συνεχίζουν να το κάνουν, με τέτοια "κοσμητικά" επίθετα που μόνο "κεκαθαρμένα" χριστιανικά μυαλά και "καθαρά" στόματα όπως τα δικά τους, θα μπορούσαν να σκεφθούν και να εκστομίσουν. Είχαν φτάσει στο σημείο να βλέπουν να ενσαρκώνεται ο θρύλος του "Μαρμαρωμένου Βασιλιά" στο πρόσωπο του ρώσου προέδρου, έψαχναν να διαπιστώσουν μπας και είναι εξαδάκτυλος και κατά συνέπεια ο μέλλων να κατακτήσει την Κωνσταντινούπολη, και μιλούσαν ακόμη και για επιβεβαίωση δήθεν προφητειών του Οσίου Παϊσίου και άλλα γλαφυρά και ευτράπελα. 

Όλ' αυτά βέβαια στην πορεία ανετράπησαν και η ρώσικη εκκλησία κάποια στιγμή κατηγορήθηκε για "προδοσία", όπως και η βουλγάρικη τελευταία, επειδή ο Πατριάρχης Βουλγαρίας "έστειλε" χαιρετισμούς στους Ρωμαιοκαθολικούς. Έτσι, μόνοι τους όλοι αυτοί οι αντιδραστικοί βρίζοντας τους πάντες, συνεχίζουν τις επιθέσεις τους, που ουσιαστικά είναι προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Οικουμενικού Πατριάρχη, και επειδή πρέπει να υπάρχει και λόγος για τον πόλεμο που κάνουν, υπαινίσσονται ως τέτοιον, τον "επάρατο" οικουμενισμό ο οποίος προωθήθηκε λένε, από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και αποδίδουν στους εαυτούς τους την ιδιότητα του αντιοικουμενιστή. 
Ποιος είναι τώρα αυτός ο "επάρατος" οικουμενισμός, προσωπικώς δεν έχω καταλάβει ακόμη, παρόλο που και εμένα "αρχιοικουμενιστή" με ανεβοκατεβάζουν. 
Περί οικουμενισμού ψελλίζουν κάποια αλλόκοτα και ακαταλαβίστικα πράγματα, που κινούνται βεβαίως στο χώρο της αρρωστημένης φαντασίας τους. Μιλούν για μυστικές συμφωνίες και συνεννοήσεις, και ξαναβάζω το ερώτημα, αφού είναι μυστικές πώς τις γνωρίζουν; 
Πρέπει βεβαίως να τονισθεί για άλλη μια φορά, ότι όλοι αυτοί οι αντιοικουμενιστές συναναστρέφονται και συναγελάζονται με αποσχισθέντες από την Ορθοδοξία κληρικούς και λαϊκούς, που στην πλειοψηφία τους είναι αφορισμένοι και καθηρημένοι. 
Μετά από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο κάποιοι "αντιοικουμενιστές" κληρικοί διέκοψαν και το μνημόσυνο του μητροπολίτη τους και ενεργώντας σχισματικά μαζεύουν όσο κόσμο μπορούν, δίκην οπαδών, και προσπαθούν να τον οδηγήσουν εκτός της "οικουμενιστικής" εκκλησίας του. Ο κοινός στόχος όλων αυτών βέβαια των κληρικών, μεταξύ των οποίων δυστυχώς υπάρχουν και μητροπολίτες, δεν είναι άλλος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. 
Παρακολουθώντας από το διαδίκτυο μια τέτοια συγκέντρωση εσχάτως αποτειχισμένου ιερέα, όταν κάποιος από το ακροατήριο του ζήτησε να τοποθετηθεί σχετικά με τα θετικά λόγια με τα οποία είχε εκφρασθεί ο Όσιος Παϊσιος για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, την αρχή είπε ότι αυτό είναι ψέμα, ενώ στην συνέχεια υποστήριξε ότι, και αν τα είπε ο Άγιος Παΐσιος αυτά τα λόγια έκανε λάθος. Λάθος λοιπόν όσα είναι υπέρ και σωστά όσα είναι κατά. Μπράβο επιχείρημα! 
Εν τω μεταξύ για ό,τι κακό γίνεται φταίει ο "επάρατος" οικουμενισμός. Αυτός φταίει για τις παρελάσεις των gay σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, για το σύμφωνο συμβίωσης, για τον πόλεμο εναντίον της εκκλησίας, για όλα τα κακά που γίνονται φταίει ο οικουμενισμός. 
Πατέρες και αδελφοί, για κόψτε την πλάκα και ανασκουμπωθείτε να δουλέψετε λιγάκι προς την σωστή κατεύθυνση! 
Στην "παρέλαση τιμής" των gay συμμετείχαν και μέλη του ποιμνίου σας. Αυτοί που στο γάμο τους αντί για τα σκαλιά της εκκλησίας, ανεβαίνουν τα σκαλιά του δημαρχείου ποίμνιό σας είναι. Και όπως λένε τα στατιστικά στοιχεία τελευταία υπερτερούν οι πολιτικοί γάμοι. Ποίμνιό σας είναι κι εκείνοι που υπογράφουν σύμφωνο συμβίωσης. 
Αντί να συστήνετε γραφεία τύπου επί των αιρέσεων, που ουσιαστικά ασχολούνται με επιθέσεις εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου και αντί να κάνετε συνάξεις κληρικών και λαϊκών ασχοληθείτε λίγο με την κατήχηση του ποιμνίου σας. Μιλήστε του για Χριστό, για Εκκλησία, για Ορθοδοξία. Τι τον νοιάζει τον κόσμο ο οικουμενισμός, ο δικός σας οικουμενισμός; 
Ο οικουμενισμός φταίει που οι αίθουσες συναθροίσεων, οι λεγόμενες "βασιλείες" των "μαρτύρων του Ιεχωβά" ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στις γειτονιές σας; Για ποιον γίνονται; Για να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους της περιοχής που ήταν ενορίτες σας. Το ίδιο συμβαίνει και με τις αίθουσες των πεντηκοστιανών. Ποιοι τις επισκέπτονται; Ποιοι είναι μέλη τους; Αυτοί που μέχρι χθες ήταν ενορίτες σας, αποτελούσαν το ποίμνιό σας. Αντί να κάνετε συνάξεις κληρικών και λαϊκών και να τους ενημερώνετε για τον "οικουμενισμό" σας, γιατί δεν κάνετε εξορμήσεις να κατηχήσετε τον κόσμο σας, το ποίμνιο σας! 
Μα προ πάντων, μην ασχολείστε με εμάς. Έχουμε εκκλησιαστική αρχή για να μας κατευθύνει. Γνωρίζουμε να εκτιμούμε τις καταστάσεις που επικρατούν και ανάλογα να προσαρμόζουμε την διακονία μας. Και να ξέρετε και τούτο: Μετά από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο η θέση μας έχει γίνει πιο ισχυρή. Γιατί με τη Σύνοδο αυτή δεν μίλησε ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας, δεν μίλησαν οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών, αλλά μίλησε η Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου