Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης
Μέσα στη σημερινή συντέλεση της μοντερνοποίησης της Εκκλησίας, ο Μοναχισμός επιμένει να μιλάει την προφητική γλώσσα της σωτηρίας, που είναι γλώσσα ασκητική, γλώσσα εσχατολογικής αγωνίας, γλώσσα αιωνιότητας.Ανέκαθεν τα μοναστήρια μας υπήρξαν ορμητήρια ιερών αγώνων, λιμάνια παρηγοριάς, ησυχαστήρια ειρήνης, προπύργια εθνικής αντίστασης, θυσιαστήρια ολοκαυτωμάτων, αλλά και τόποι προσφοράς στον πονεμένο, στον ανήμπορο, στον ενδεή και έκαναν έντονη την παρουσία τους με την προσευχή, την αγιότητα, τη δραστηριότητα και προσφορά στη λατρεία, στα γράμματα, στην τέχνη, στην ψυχική ανέλιξη των χριστιανών.Ιδιαίτερα σήμερα που ο κόσμος, η πατρίδα μας, η κοινωνία, η οικογένεια, τα παιδιά μας καταρρέουν, κατεδαφίζονται και εξαφανίζονται παραδόσεις και αξίες, νοθεύεται η πίστη μας και η ιστορία μας, ο αγραυλών, καλός ποιμένας π. Αμβρόσιος, Ηγούμενος της Ι. Μονής Αντινίτσης, χρησιμοποίησε τη δύναμη της αγάπης, γιατί διαπίστωσε εγκαίρως ότι η μοίρα του ανθρώπου αποφασίζεται μέσα στις ανθρώπινες καρδιές, εκεί όπου υπάρχει η προσκομιδή της αυτοπροσφοράς.


Εκκλησιαστήκαμε, π. Αμβρόσιε, και εμείς στον ιερό Ναό του πνεύματός σου, μαζί με τους συμοναστές σου, τα πνευματικά σου παιδιά, τα οποία απολαμβάνουν την ενημέρωση και διδαχή, υπό την ευλογία και προσωπική επίβλεψη του πανάξιου Ποιμενάρχη μας κ.κ. Νικολάου, ο οποίος ανέδειξε πλειάδα κληρικών που αναλίσκονται «έρωτι θεϊκώ πτερούμενοι», και την αδιάλειπτη παρουσία της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της περιπύστου Ι. Μονής της Αντινίτσης, βορείως της Λαμίας.Η Παναγία μάς διαβεβαιώνει με τα πολλά θαύματά της, ότι θα σκέπει, θα φρουρεί τους ανθρώπους της πόλης μας και τους κατοίκους της περιοχής του Δομοκού στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε, με τη βεβαιότητα ότι «ουδείς ο σωζόμενος ει μη διά της Θεοτόκου».

Αξίζει, επομένως, να επισκεπτόμαστε την Ι. Μονή Αντινίτσης και να παίρνουμε ευλογία για την ενίσχυση στον ανάντη δρόμο της ζωής μας.


kostasmitsios@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου