Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για το Σκοπιανό




Ἡ Α.Θ.Παναγιότης, ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαῖος προέβη στήν ἀκόλουθη δήλωση:

Τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον, ὡς ἡ Μητέρα Ἐκκλησία ὅλων τῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν τῆς Βαλκανικῆς, ἐξ ἀφορμῆς τῶν συζητήσεων γιά τό θέμα τοῦ ὀνόματος τῆς FYROM, κάνει ἔκκληση πρός ὅλους τούς ἐνδιαφερομένους γιά νηφαλιότητα καί αὐτοσυγκράτηση, ὥστε νά ἀντιμετωπισθῇ τό κρίσιμο καί λεπτό αὐτό θέμα εἰρηνικά καί μέ σύνεση.


Κοτζιάς: ''Χαιρετίζω την δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη για το Σκοπιανό''

Ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, με αφορμή τις συνεχείς δηλώσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδος μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του, αναφέρθηκε και στην σημερινή παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για το ζήτημα.

"Χαιρετίζω τη σημερινή δήλωση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ανταποκρινόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας, απηύθυνε έκκληση για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντιμετωπισθεί το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα ειρηνικά και με σύνεση" αναφέρει μεταξύ άλλων στην επίστολή του ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου