Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Η Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στη Σκάλα Αταλάντης




Στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στην Σκάλα Αταλάντης μετέβη το πρωί της Πέμπτης 17 Μαΐου ημέρα της Δεσποτικής Εορτής της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού όπου Χοροστάτησε και ωμίλησε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

            Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ανέλυσε το γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου καθώς και τα οφέλη τα οποία λαμβάνουμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί  από την Ανάληψη.
«Ο Κύριος ανελήφθη εις τους Ουρανούς και παρεκάθισε στα δεξιά του Πατρός  προετοιμάζοντας την έλευση του Αγίου Πνεύματος στον κόσμο. Η Εκκλησία μας είναι ο παρατεινόμενος στον αιώνα Χριστός» τόνισε ο Ποιμενάρχης μας  και επεσήμανε ότι «στην Εκκλησία μας τίποτα δεν είναι τυχαίο αλλά όλα εντάσσονται στο σχέδιο σωτηρίας του ανθρώπου».

Ευχήθηκε δε ο εν δόξη Αναληφθείς Χριστός να χαρίζει σε όλους τους κατοίκους της περιοχής υγεία, δύναμη και θεία ευλογία και το Πνεύμα το Άγιον να μην τους εγκαταλείψει ποτέ.

Ακολούθως μετά τη Θεία Λειτουργία προσεφέρθη εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου εόρτιο κέρασμα.



            Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων και ετέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του άτυχου Φοιτητή Δαυίδ Καλτσά, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί της Τρίτης στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

            Ο Δαύιδ ήταν γόνος πολυτέκνου οικογενείας και στις 4  Ιανουαρίου του έτους 2017 σε επίσημη τελετή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας είχε βραβευθεί από τον Σεβασμιώτατο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά πολυτέκνων οικογενειών, τα οποία επέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

            Στον επικήδειο λόγο του ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στους γονείς, τα αδέρφια του και όλους τους συγγενείς ευπροσήγορο λόγο αγάπης και παραμυθίας, ευχηθείς ο Κύριος να αναπαύει την ψυχή του στους κόλπους του και στην οικογένεια του να χαρίζει την αληθινή παρηγοριά στο βαρύ τους πένθος.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου