Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Επίσκεψη Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ι.Μ. Όσιου Δαυίδ




Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την αγιοκατάταξη του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη στην Β. Εύβοια, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

''Με πολλή συγκίνηση και μεγάλη χαρά, αναγγέλλεται στο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων ότι, συν Θεώ, το Σαββατοκύριακο των Αγίων Πάντων, 2 και 3 Ιουνίου 2018, στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, θα πραγματοποιηθούν Εορταστικές Εκδηλώσεις, οι οποίες αφορούν στην επίσημη Αναγγελία του ιδιαιτέρως χαρμοσύνου και τιμητικού, για την Τοπική μας Εκκλησία, γεγονότος, της συναριθμήσεως μεταξύ των Αγίων της Εκκλησίας, του Οσίου και θεοφόρου Πατρός ημών Ιακώβου του νέου ασκητού, του επονομαζομένου και «με συγχωρείτε».

Ο Όσιος Ιάκωβος είναι γνωστός σε όσους αποτελούν το πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας και όχι μόνον, αφού έζησε θεαρέστως επί σαράντα ολόκληρα χρόνια στην Ιερά Μονή του Αγίου Δαυΐδ και με τον φιλόθεο και φιλάνθρωπο εκκλησιαστικό του βίο, αναδείχθηκε «αστήρ νεοφανής», λάμποντας στο πνευματικό στερέωμα και σκορπίζοντας παντού το άκτιστο φως της χάριτος του Θεού, αποδεικνύοντας ότι ο αγιασμός του ανθρώπου είναι εφικτός σε κάθε εποχή, με την χάρη του Θεού, η οποία παρέχεται στην Αγία μας Εκκλησία''.



Πρόγραμμα
Οι Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος στην Βόρειο Εύβοια, σύμφωνα με το παρακάτω Πρόγραμμα:

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 
18:15 Υποδοχή της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος 
18:30 Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, στον οποίον θα χοροστατήσει η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με την συμμετοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.
Ανάγνωση της Πατριαρχικής Συνοδική Πράξεως αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιακώβου, διατελέσαντος Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ. 

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 
06:00 Έναρξη Ακολουθίας του Όρθρου
07:00 Άφιξη της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος 
08:00 Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου