Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Ο Δήμος Λοκρών ετίμησε τον Σεβασμιώτατο




Στην Ιστορική Πρωτεύουσα των Λοκρών , στην Καθέδρα της πάλαι ποτέ Επισκοπής Ταλαντίου, την όμορφη Αταλάντη μετέβη την Κυριακή 27 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.



            Αρχικά ο Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον καλλιμάρμαρο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των αγίων Θεοδώρων και εκήρυξε τον Θείο Λόγο στους πιστούς αναλύοντας τα διδάγματα της ακουσθείσας Ευαγγελικής περικοπής του Αρχιτελώνου Ζακχαίου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

            «Ο Θεός, αγαπητοί μου αδελφοί, αγαπά ανεξαιρέτως όλους τους ανθρώπους και για τον καθένα ξεχωριστά έχει το σχέδιο σωτηρίας του, αλλά πρέπει κι’ εμείς να κάνουμε μερικά βήματα για να πλησιάσουμε τον Θεό. 
            Αυτός που αμαρτάνει δεν συγχωρείται εάν δεν καταλάβει τα λάθη του και  μετανοήσει και αληθινή μετάνοια σημαίνει επανόρθωσις των σφαλμάτων. Ο Ζακχαίος κατάλαβε αμέσως το κάλεσμα σωτηρίας του Χριστού και διόρθωσε τα λάθη του , επέστρεψε πίσω τα κλοπιμαία περισσότερο απ’ όσα είχε εισπράξει.
            Όταν ο άνθρωπος  μεταστραφεί προς τον Θεό ακολουθεί η σωτηρία του. Όχι μόνο για εκείνον αλλά για όλη την οικογένειά του, διότι το σπίτι του πλέον το επισκιάζει η Χάρις του Θεού.
            Δεν πρέπει να χάνουμε την επαφή μας με τον Θεό και επαφή σημαίνει τακτικός Εκκλησιασμός, μελέτη της Αγίας Γραφής, συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας και αγάπη προς τον συνάνθρωπο.
            Την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, ας μιμηθούμε τον Χριστό και ας βοηθήσουμε κι’ εμείς συνανθρώπους μας που έχουν καλή διάθεση να στραφούν προς τον Θεό. Τότε μόνο θα αλλάξει η κοινωνία μας.
            Εύχομαι σε όλους να έχετε την Χάρη και ευλογία του Κυρίου μας εις την ζωή σας με τις ευχές του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του οποίου τιμούμε την ανακομιδή του αγίου του λειψάνου, ώστε η ζωή μας να είναι ζωή μόνιμης συναντήσεως με τον Χριστό.»
            Τους ύμνους των ακολουθιών απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του Ναού και Διευθυντής της τετράφωνης Ευρωπαϊκής χορωδίας της Αταλάντης κ. Νικόλαος Σαμαρτζής πλαισιούμενος από μέλη της χορωδίας.



            Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αταλάντης Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δημήτριο Ζελιαναίο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Οπουντίων και Μαλεσίνης Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Αθανάσιο Λατσούδη και όλους τους Ιερείς   της περιοχής, μετέβη στην Αίθουσα Τελετών του Δήμου Λοκρών, όπου κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου κ. Νικολάου Λιόλιου  ευλόγησε τις αγιοβασιλόπιτες του Δήμου Λοκρών  και όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτωντης περιοχής.

            Ο κ. Λίολιος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο, τον ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία του και εις ένδειξιν ευγνωμοσύνης και τιμής προς το σεπτό πρόσωπό του, του επέδωκε την τιμητική πλακέτα του Δήμου λέγωντας:

            «Σήμερα, στην αυγή αυτού του χρόνου, ο Δήμος μας θέλει να τιμήσει τον Σεβαμσιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Νικόλαο, δια την θεοφιλή Αρχιερατεία του, με την οποία Ποιμαίνει πάνω από δύο δεκαετίες τον λαό της Φθιώτιδος και συμπαραστέκεται , βοηθά, συνδράμει και ευρίσκεται κοντά σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, αλλά συμπαρίσταται ενεργά και αληθινά  σε κάθε φορέα του τόπου μας. 
            Σεβασμιώτατε, Σας ευχαριστούμε για την ενεργή συμμετοχή Σας στην κοινωνία της Φθιώτιδος και ιδιαιτέρως για την αγάπη που παρέχεται στον Δήμο μας και Σας ευχόμαστε,  να Σας χαρίζει ο Θεός έτη πολλά με υγεία και ευτυχία για να συνεχίσετε την Αρχιερατεία Σας.»

            Αντιφωνώντας ο Ποιμενάρχης μας, ευχαρίστησε τον κ. Λιόλιο δια την τιμή και τον συνεχάρη δια την διοργάνωση της όμορφης  τελετής αυτής, η οποία δηλώνει την Ενότητα όχι μόνο των φορέων του Δήμου μεταξύ τους αλλά την Ενότητα του Δήμου και της Εκκλησίας, την οποία χρειαζόμαστε περισσότερο τώρα, την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε ως Έθνος και ευχήθηκε σε όλους καλή, ευλογημένη και καρποφόρα χρονιά.

            Την εκδήλωση πλαισίωσαν: η Παραδοσιακή χορωδία του Δήμου, η οποία με την καθοδήγηση του Διευθυντού της κ. Ανδρέου Ιωακείμ, τραγούδησε παραδοσιακά  κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα και έψαλλε την φήμη του Σεβασμιώτατου,  η Δημοτική Φιλαρμονική, η οποία παιάνισε τα Πανελλήνια κάλαντα και άλλα μουσικά κομμάτια και  μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Αταλάντης, οι οποίοι παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

            Ιδιαίτερη χαρά προξένησε σε όλους το γεγονός, ότι το φλουρί της αγιοβασιλόπιτας του Δήμου Λοκρών έτυχε στο κομμάτι του Σεβασμιωτάτου.

            Στην Εκδήλωση παρέστησαν: οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, κ. Δημήτριος Βέττας και κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Υπεύθυνος πολιτικής Προστασίας του Νομού Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λίολιος με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου, υπάλληλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Λιμενικού και αρκετοί κάτοικοι.

            Προ της επιστροφής του για την πόλη της Λαμίας , ο Σεβασμιώτατος μετέβη προσκυνηματικώς στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου