Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Δωρεάν κολατσιό για 250.000 μαθητές από τον Φεβρουάριο


Αρχίζει τον επόμενο μήνα η διανομή καθημερινά κολατσιού για 250.000 μαθητέςτης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με πόρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλοςσύντομα θα δοθεί προσωρινή λύση στο πρόβλημα του υποσιτισμού παιδιών που έχει παρατηρηθεί σε πολλά σχολεία, καθώς εγκρίθηκε κονδύλι 60 εκατ. ευρώ από την ΕΕ, όπως είχε συμφωνηθεί στις Βρυξέλλες τον περασμένο Δεκέμβριο.
Με το ποσό αυτό θα εξασφαλιστεί το καθημερινό κολατσιό 250.000 μαθητών από τον Φεβρουάριο και μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους. Οπως διευκρινίστηκε, το κολατσιό θα περιλαμβάνει τοστ, γάλα ή χυμό και φρούτο.


Μετεγγραφές
Στο μεταξύ, ψηφίστηκε χθες στη Βουλή η κατ’ εξαίρεση επαναφορά για φέτος των μετεγγραφών στα πανεπιστήμια για οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Η ρύθμιση αφορά οικογένειες φοιτητών με εισόδημα (2011) 7.500 ευρώ κατά κεφαλήν, δηλαδή 22.500 για τριμελή και 37.500 ευρώ για πενταμελή οικογένεια. Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για μονογονεϊκές οικογένειες και για γονείς φοιτητών που έχουν συμπληρώσει δέκα μήνες ανεργίας εντός του 2012, οπότε το εισόδημα υπολογίζεται στο διπλάσιο. 
Ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης και 15% στα υπόλοιπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου