Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Τα Άγια ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ στο πρώτο Λιμάνι της Χώρας.



Παρουσία της Αυτού Μακαριότητος Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β’καθώς επίσης και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Σεραφείμ, του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διαυλείας (της Αρχιεπισκοπής Αθηνών) κ.κ. Γαβριήλ και του Επισκόπου Αβύδου (Οικουμενικό Πατριαρχείο) κ.κ. Κυρίλλου, τελέσθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στο πρώτο λιμάνι της Χώρας μας στον Πειραιά. 


Με την παρουσία του τίμησε την ημέρα και η Αυτού Εξοχότης Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ήταν προσκεκλημένος από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας. 


Μετά τη Θεία Λειτουργία και τον καθιερωμένο Αγιασμό εντός του Μητροπολιτικού Ναού η πομπή πορεύθηκε για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού εντός του λιμένος, ενώ άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και απλός λαός έπεσε στην Θάλασσα για την ρίψη του Σταυρού. 

Οι «θαρραλέοι» κολυμβητές αμέσως μετά προσήλθαν στην εξέδρα των επισήμων οπού πήραν την ευλογία του Μακαριοτάτου τις ευχές του Πρωθυπουργού και ένα μικρό αναμνηστικό από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας.

Με την παρουσία τους ακόμα τίμησαν την ημέρα οYπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μουσουρούλης, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας κ. K. Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βούρτσης, ο δήμαρχος Πειραιάς Βασίλης Μιχαλολιάκος, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων της πόλης, καθώς και πλήθος επισήμων και απλού ευσεβή λαού που προσήλθε να τιμήσει την ημέρα της Βαπτίσεως του Θεανθρώπου Χριστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου