Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Μητροπολίτης Φθιώτιδας: ¨Γνωστή η ατάκα του Κουράκη¨

Την δική του απάντηση έδωσε μέσα από τα αναλυτικά γεγονότα του τηλεοπτικού σταθμού «STAR Κεντρικής Ελλάδος» ο μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.Νικόλαος στα όσα δήλωσε ο βουλευτής Τάσος Κουράκης για φόρο στους Χριστιανούς. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε για τη μισθοδοσία των κληρικών να επιβληθεί φόρος μόνον στους πολίτες που θα δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
«Οι πιστοί υφίστανται πολύ μεγάλους κοινωνικούς φόρους αφού συντηρούν τα Ιδρύματα της εκκλησίας» απαντά ο κ.Νικόλαος και χαρακτηρίζει την θέση του βουλευτή «γνωστή ατάκα».
Ο μητροπολίτης Φθιώτιδας εξηγεί πως το ελληνικό κράτος έχει πάρει περιουσία με σκοπό να πληρώνει τους παπάδες και έχουν υπογραφεί συμφωνητικά τα οποία δεν μπορούν να αθετηθούν. Χαρακτηρίζει άδικη την επιθετικότητα ορισμένων απέναντι στους ορθόδοξους παπάδες που είναι οι πιο χαμηλά αμειβόμενοι.
Ο κ.Νικόλαος δήλωσε πως είναι προτιμότερο να κοπεί ο μισθός των μητροπολιτών παρά των κληρικών
Συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «STAR Κεντρικής Ελλάδος» σχετικά με δηλώσεις του Βουλευτού, για την φορολόγηση των πιστών:



starlamias
Ι.Μ.Φθιώτιδος

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΟΤΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ... ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ KAI TH ΔΕΥΤΕΡΗ ΞΑΠΛΑ.....ΒΡΕΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ... ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΙΟΙ... ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ....
    ....άλλα είπε ο ΧΡΙΣΤΟΣ και άλλα κάνουν αυτοί... ο πρώτος που θα τους κυνηγούσε και τώρα θα ήταν ο ΧΡΙΣΤΟΣ εξάλλου το έκανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου