Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Άνθιμος: Πρόβλημα με την εξουσία των αριστερών κομμάτων όχι με τους ψηφοφόρους!


Χωρίς μισόλογα και περιστροφές ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης  Άνθιμος επιχείρησε να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις Εκκλησίας και Αριστεράς.

«Εάν τα αριστερά κόμματα έχουν σκοπό να κατηγορούν την Εκκλησία, έχουμε πρόβλημα με αυτούς που είναι στην εξουσία τους και όχι με τον κόσμο που τους ψηφίζει. Είναι βέβαια διωκόμενη και σήμερα η Εκκλησία στα επίπεδα τα θεωρητικά».

Με αυτή τη δήλωση επιχείρησε να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις Εκκλησίας και Αριστεράς ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89.
         
Επίσης αναφορικά με το θέμα των ημερών και τις καταγγελίες για βίαιη σμυπεριφορά στους συλληφθέντες για τη ληστεία στην Κοζάνη ο κ. Άνθιμος δήλωσε: «Αν συνελήφθησαν κατά έναν βίαιο τρόπο και τους έδειραν είναι απαράδεκτο και είναι αδίκημα»
   
Ως αιχμή κατά του Αρχιεπισκόπου ερμηνεύεται μια άλλη δήλωσή του με αφορμή τα όσα είπε ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος στην κηδεία του Νίκου Ντερτιλή. «Για να πάει ο Αγιος Καλαβρύτων στην Αθήνα για την κηδεία Ντερτιλή σίγουρα πήρε άδεια απο τον Αρχιεπίσκοπο. Εγώ νομίζω πως δεν πρέπει να γίνεται αυτό (για δηλώσεις Αμβρόσιου)» είπε με νόημα ο κ. Άνθιμος.
    
Τέλος αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση λέγοντας: «Το μήνα Ιανουάριο πήραμε 1520 ευρώ, δεν είμαι ικανοποιημένος αλλά τι να πω όταν άλλες οικογένειες έχουν παιδιά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου