Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος


 

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, η εις Διάκονον Χειροτονία του ρασοφόρου Μοναχού Θεοκλήτου (κατά κόσμον Ιωάννου) Κατσαρού. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή, η Εισαγγελεύς Πρωτοδικών Λαρίσης κ. Νίκη Μπόλη, η Εισαγγελεύς Βόλου κ. Αγορίτσα Καράντζιου, ο Αστυνομικός Δ/ντής Μαγνησίας κ. Γεώργιος Ταμβάκης, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας του Βόλου και πλήθος κόσμου, που με εγκαρδιότητα ευχήθηκε στον νέο Διάκονο.
Στην ομιλία του προς τον νέο Διάκονο ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι «στην Εκκλησία μας βρισκόμαστε ήδη σε μία άλλη εποχή, έχουν τελειώσει τα έως τώρα αυτονόητα, έκλεισε ένας κύκλος που ήθελε την Εκκλησία και το Κράτος να συμπορεύονται και το Κράτος να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του απέναντι στην Εκκλησία. Τα πράγματα άλλαξαν στην πατρίδα μας, αλλά ενώ προς στιγμήν αυτή η αλλαγή φαίνεται δυσμενής, τελικά, πιστεύω ότι είναι ευλογία από τον Θεό, γιατί, πλέον, θα συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι θα βασιζόμαστε στον Θεό και μόνο σ’ Αυτόν. Είμαστε η Εκκλησία του Χριστού και όχι η Εκκλησία που θα εξαρτάται από άλλους, η Εκκλησία που διακονεί ως Μάνα τον λαό και στέκεται δίπλα του στις πιο δύσκολες περιστάσεις και ιστορικές του στιγμές…».
Στη συνέχεια ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε τον πόθο του νέου Διακόνου να εισέλθει στην Ιερωσύνη, που εκφραζόταν με σταθερότητα, τα τελευταία χρόνια, ενώ επαίνεσε την οικογένειά του που συνέβαλε στην διαμόρφωση ενός γνησίου χριστιανικού περιβάλλοντος γύρω του. Παράλληλα, επεσήμανε το γεγονός ότι ο Θεός ευλογεί πλούσια την Εκκλησία Του, στην εποχή μας, οδηγώντας στην Ιερωσύνη ανθρώπους, που διατηρούν τις εργασιακές τους ιδιότητες, εθελοντές που στηρίζουν το λειτουργικό, κατηχητικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Κάλεσε, τέλος, άνδρες ευσεβείς, χωρίς βιοποριστική ανάγκη, να προσφέρουν τον εαυτό τους στην Εκκλησία, συνιστώντας, τρόπον τινά, ένα σώμα διά βίου Διακόνων, που θα στελεχώνουν τις ενορίες, προσφέροντας πολύτιμες διακονικές υπηρεσίες δίπλα στους Ιερείς.

Ο νέος Διάκονος είναι εθελοντής Κληρικός και θα διατηρήσει την δημοσιοϋπαλληλική του ιδιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου