Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 
Με Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους Αγίους Θεοδώρους της Ίμβρου γιορτάστηκαν σήμερα τα Εννιάμερα της Παναγίας, δηλαδή η Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας στο γενέθλιο τόπο του, για άλλη μια χρονιά αυτή τη μέρα (το συνηθίζει άλλωστε τα τελευταία χρόνια), με συλλειτουργούς τους Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και Δράμας Παύλο. Λειτούργησαν, επίσης, ο πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός από την Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο Διάκονος Ιωακείμ, υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Συμπροσευχόμενος ήταν ο οικείος Επίσκοπος Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος, καθώς και οι κληρικοί της Μητροπόλεως Ίμβρου. 
Στην Θ. Λειτουργία παρέστησαν εκτός από τους ντόπιους και τους καταγόμενους από την Ίμβρο, αρκετοί προσκυνητές από την Ελλάδα. Ανάμεσά τους η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας Λίνα Μενδώνη, η γνωστή δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα κ.α. 
Τον Θείο Λόγο κήρυξε, μετά το Ευαγγέλιο, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας. 
Μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε λιτανεία μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 
 
Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
φωτογραφίες: Νικόδωρος Δάμδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου