Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

"Θεομητορικά Νεύματα" 18 ομιλίες στην Κοίμηση της Θεοτόκου


Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην Παναγία με τίτλο «Θεομητορικά νεύματα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.
Προϊόν του σεβασμού και της αγάπης προς το θεομητορικό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, που σκοπό έχει να ενισχύσει την πίστη του λαού εις το Πανάγιο Πρόσωπο της Παναγίας και να τιμήσει επάξια Εκείνην που σκέπει, στηρίζει, και προστατεύει κάθε άνθρωπο που επικαλείται το όνομά της.
Στις 118 σελίδες του, που αποπνέουν το άρωμα της Ορθοδόξου Θεολογίας περιγράφεται η ζωή, αναφέρονται τα θαύματα και κατατίθεται η πίστη της Εκκλησίας σε Εκείνην που κατέχει τα δευτερεία της Τριάδος και ίσταται ως γέφυρα ουρανού και γης.  
Με τρόπο καταληπτό, γλαφυρό και βαθυστόχαστο ο Ιεράρχης συγγραφεύς παρουσιάζοντας τα άφθονα χαρίσματα της Παναγίας χειραγωγεί τον αναγνώστη στο δρόμο της πίστεως και της ελπίδος, που η παρουσία της ακαταισχύντου προστασίας των χριστιανών εμπνέει και παρέχει.
Μέσα στις 18 ομιλίες διαπιστώνει κανείς, ότι με την Παναγία παίρνει νόημα η ζωή μας και αντιμετωπίζονται όλες οι αντιξοότητες, διότι Εκείνη έχει την δύναμη να μας λυτρώσει από τα δεινά, από τους πειρασμούς, από τα πάθη και από κάθε επιβουλή ορατών και αοράτων εχθρών.
Το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου «Θεομητορικά νεύματα» είναι ένα ωφέλιμο και επίκαιρο ανάγνωσμα για τις ημέρες του 15Αυγούστου και για ολόκληρο τον χρόνο.
Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στο αείμνηστο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου κυρό Δωρόθεο Στέκα, ο οποίος ως Ιεροκήρυξ και Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου με αμέτρητα κηρύγματα εγκωμίασε την Παναγία και κατά θεία συγκυρία εκοιμήθη στις 14 Αυγούστου 2001 κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Μπορείτε να το προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Ένθεον» που ευρίσκεται στην γωνία των οδών Χατζοπούλου και Σατωβριάνδου στην πλατεία Πάρκου στην πόλη της Λαμίας. Τηλέφωνο και fax 22310.36204.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου