Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Δαμάστα

  
Με την παρουσία πολλών πιστών τελέσθηκε την Παρασκευή 14 Αυγούστου το απόγευμα ο μεγάλος πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην εορτάζουσα ενορία της Δαμάστας.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος στο κήρυγμά του ανέλυσε θεολογικά το γεγονός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, υπογραμμίζοντας ότι η Παναγία είναι «αεί ζώσα» μέσα στην Εκκλησία και την Κοινωνία των ανθρώπων. Ευχήθηκε δε η Παναγία μας να ενισχύει κάθε ψυχή θλιβομένη, να σκεπάζει την πατρίδα μας από κάθε επιβουλή και να κρατεί άσβεστη την πίστη και την ελπίδα στις καρδιές των ανθρώπων.

Προηγουμένως οι κάτοικοι του χωριού μετέφεραν πεζή την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας από την ομώνυμη Ιερά Μονή και την εναπέθεσαν στον Ιερό Ναό, στον οποίο θα παραμείνει μέχρι αύριο, όπου και πάλι με τα πόδια θα την επιστέψουν στην Μονή.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη λύπη του διότι ορισμένοι πολιτιστικοί σύλλογοι διοργάνωσαν στα χωριά μας χοροεσπερίδες την 14η Αυγούστου και ετόνισε πως παραμονές της εορτής πρέπει να εορτάζουμε το γεγονός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου  όχι με χορούς και τραγούδια αλλά έτσι όπως ορίζει η Εκκλησία μας, με νηστεία και κατάλληλη προετοιμασία. Θα ήταν ευχής έργον οι οργανωτές των εκδηλώσεων αυτών, να κρατούσαν την παράδοση και να μετέθεταν τις εορταστικές εκδηλώσεις ανήμερα και μετά την εορτή της Κοιμήσεως, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.






  

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου