Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Φθιώτιδος Νικόλαος: Nα παραμείνουμε σφιχτά ενωμένοι, με την ελπίδα μας στο Θεό


Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Κυριακή 9 Αυγούστου.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του σεληνιαζόμενου νέου τονίζοντας ότι ο αγώνας τον οποίο διεξάγουμε ως Χριστιανοί είναι κατά των δυνάμεων του σκότους και της αμαρτίας, την οποία προσωποποιεί ο Διάβολος, αλλά εμείς με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος είμεθα ισχυροί, διότι φρίττει και τρέμει ο Διάβολος μπροστά εις τον Χριστό και την Εκκλησία του. Τι έχουμε να κάνουμε; Επειδή η περίοδος που διερχόμεθα είναι πάρα πολύ μπερδεμένη, επειδή συστήματα διάφορα επιχειρούν να αλλοτριώσουν και να διαλύσουν τις χριστιανικές κοινωνίες, θα πρέπει να μείνουμε σφιχτά ενωμένοι, με την ελπίδα μας στο Θεό και μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, η οποία πολεμείται αλλά δεν πρόκειται ποτέ να ηττηθεί, διότι εν τω μέσω ημών είναι ο Χριστός.


Προέτρεψε, τέλος, τους πιστούς να είναι προσεκτικοί, να μην απελπίζονται αμέσως αλλά να γρηγορούν με την προσευχή και την πίστη, τα οποία είναι τα ακαταμάχητα όπλα των Χριστιανών.   Εκεί να επιδοθούμε και να παρακαλέσουμε στην Παναγία μας να μεσιτεύσει στον Υιό της και Σωτήρα μας, να δείξει έλεος εις τον κόσμο.    




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου