Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ψήφισμα Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για την εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Μεσογαίας κυρού Αγαθονίκου


Με την κατά άνθρωπον λύπη πληροφορηθέντες την εις Κύριον εκδημίαν του Σεβαμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κυρού Αγαθονίκου, Ιεράρχου ηγιασμένου, υπηρετήσαντος την Εκκλησίαν μετά ζήλου και αφοσιώσεως μέχρι βαθυτάτου γήρατος, καταλιπόντος φήμην αγαθήν εις την Ιεράν Μητρόπολιν Φθιώτιδος, εις την οποίαν επί 15ετίαν εχρημάτισε Πρωτοσύγκελος επί της Αρχιερατείας του αειμνήστου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού εις ένδειξιν τιμής, σεβασμού και αγάπης απεφασίσαμεν:
  

  • Να εκφράσωμεν τα συλλυπητήρια μας εις τον διάδοχόν του Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαον και εις τους συγγενείς του.
  • Να παραμείνουν επί διήμερον μεσίστιες οι σημαίες του Μητροπολιτικού Μεγάρου και του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας.
  • Κατά την ώραν της Εξοδίου Ακολουθίας την Πέμπτην 3ην Σεπτεμβρίου και ώρα 12ην να κρούσουν πενθίμως οι κώδωνες του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.
  • Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με αντιπροσωπεία Ιερέων και Μοναχών να παραστεί στην κηδεία στον Προσκυνηματικό  Ιερό Ναό Αναστάσεως Χριστού Σπάτων.
  • Να κατατεθούν αντί στεφάνου 300€ εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Δημητρίου της γενέτειράς του Πύργου Τήνου.

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης πρώην Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κυρός Αγαθόνικος εσηματοδότησε την Ιερατική του ζωή με ιεροπρέπεια, σοβαρότητα, καθαρότητα, ζήλο και αφοσίωση προς την θεία Λατρεία και άψογη διακονία. Ας είναι η μνήμη του αιωνία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου