Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Πάνω από 6.500 παιδιά θα στηρίζει η Εκκλησία της Ελλάδος




Πάνω από 6.500 μαθητές και τις οικογένειές τους θα στηρίζει από τη νέα σχολική χρονιά η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά την συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη. 

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον κ. Φίλη στο υπουργείο Παιδείας, για να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας σύμφωνα με το οποίο η φιλανθρωπική εταιρεία της Αρχιεπισκοπής ΑΠΟΣΤΟΛΗ θα συνεχίσει να επιτελεί κοινωνικό έργο μέσω ειδικά διαμορφωμένου προγράμματος, με την επωνυμία "Η Αποστολή στηρίζει τους μαθητές", το οποίο θα προσφέρει στήριξη στις οικογένειες των μαθητών που έχουν προβλήματα σίτισης, με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να εξασφαλιστεί η ανωνυμία τους, η αξιοπρέπειά τους και η μη διατάραξη των σχέσεων που έχουν αναπτύξει στο σχολικό περιβάλλον, αλλά παράλληλα και η επίλυση του προβλήματος στην πηγή του, καθώς ένας υποσιτιζόμενος μαθητής δηλοί την ύπαρξη μιας ολόκληρης οικογένειας που υποσιτίζεται. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, το ΥΠΠΕΘ θα επιλέγει τις κατάλληλες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα εντάσσονται στο πρόγραμμα αυτό. 

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «η συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Έρευνας είχε έναν και μοναδικό σκοπό. Να ανανεώσουμε το πρόγραμμα που έχουμε με το Υπουργείο για τα παιδιά που δυσκολεύονται στο σχολείο. Βρήκαμε έναν τρόπο για να υλοποιήσει η Εκκλησία το πρόγραμμα της με την Αποστολή. Μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο βοηθούσαμε 3.500 οικογένειες, σήμερα έχουν γίνει 4.500 και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα γίνουν 6.500, με την σκέψη οι 1.500 να είναι από την Θεσσαλονίκη». Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως τα χρήματα προέρχονται από την στήριξη του λαού και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα, ενώ ανέφερε πως υπάρχει βοήθεια από έναν εφοπλιστή που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του και από την τράπεζα eurobank.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία της Ελλάδος για την πρωτοβουλία αυτή τονίζοντας πως το μήνυμα είναι η κοινωνική προσφορά. 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου