Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε ο Άγιος Επιφάνιος στην Κόμνηνα Λοκρίδος
Η μνήμη του Αγίου Επιφανίου Επισκόπου Κωνσταντίας της Κύπρου εορτάσθηκε με λαμπρότητα την Πέμπτη 12 Μαΐου στο ομώνυμο ιερό ησυχαστήριο που βρίσκεται στην Κόμνηνα Λοκρίδος και είναι ιδιοκτησίας του Πανοσιολ. Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ενώ συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί από τις  Μητροπόλεις Φθιώτιδος, Δημητριάδος, Γρεβενών και αλλού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ανδριανουπόλεως ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την ευλογία και κανονική άδεια να ιερουργήσει,  μετέφερε τον πατρικό χαιρετισμό και την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και της Μητρός Εκκλησίας προς πάντας και ευχήθηκε εις τον άγοντα τα ονομαστήρια του π. Επιφάνιο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου, παρουσία που συνδέει όπως χαρακτηριστικά ετόνισε, την τοπική μας Εκκλησία με το με το Σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον παρεκάλεσε να μεταφέρει προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο την αγάπη, τον σεβασμό και την αφοσίωση όλων και την ευχή όλες οι πρωτοβουλίες του να στεφθούν από απόλυτη επιτυχία, προς δόξαν Θεού και οικοδομή της Εκκλησίας. Τέλος ευχήθηκε έτη πολλά και πολύκαρπα  στον π. Επιφάνιο και τον συνεχάρη για την καθιέρωση αυτού του ησυχαστηρίου τονίζοντας ότι αυτές οι πνευματικές ευκαιρίες για την επαρχία και για το χωριό της Κόμνηνας είναι ανακαινιστικές για τους πιστούς.

Τέλος ο π. Επιφάνιος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς που με την παρουσία τους ελάμπρυναν την πανήγυρη καθώς και όλους τους κληρικούς και λαϊκούς που προσήλθαν να τιμήσουν τον άγιο Επιφάνιο και τον ίδιο προσωπικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου