Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Ιερώνυμος: Κάποιοι θέλουν αφελληνισμό και αποχριστιανισμό

Πολλαπλά μηνύματα από τον Αρχιεπίσκοπο: «Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία δεν πωλούνται» - «Όσοι τα έβαλαν με τους δύο αυτούς θεσμούς, έχασαν»




Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση της Εκκλησίας με την πολιτεία, καθώς η Ιεραρχία, με αιχμή τις αλλαγές στα Θρησκευτικά, ασκεί ανοιχτά κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -σε πρόσωπα και πολιτικές.

Σε συνέχεια της κόντρας με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας σε μαθητές από την Ορεστιάδα, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα και οι οποίοι τον επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί στην Αρχιεπισκοπή, υπογράμμισε: 

«Πρέπει να αγαπάμε την Πατρίδα και την Ορθοδοξία. Είναι μερικοί που δεν αγαπάνε την πατρίδα και θέλουν να κάνουν αφελληνισμό και κάποιοι που δεν αγαπάνε την Εκκλησία και θέλουν αποχριστιανισμό».

«Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία δεν πωλούνται. Είναι δικά μας. Μας ανήκουν και θα τα κρατήσουμε» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, για να προσθέσει πως «ό,τι παραλάβαμε από τους πατέρες μας, είμαστε υποχρεωμένοι να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, είτε είναι από την πατρίδα είτε από την Ορθοδοξία. Να ξέρετε, από την Ιστορία, ότι όσοι τα έβαλαν με τους δύο αυτούς θεσμούς, έχασαν».

Σε άλλο σημείο του λόγου του, επισήμανε ότι είναι κρίσιμα τα χρόνια και ότι «μας ζηλεύουν».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Αρχιεπίσκοπος, κατά την επίσκεψή του στην Ορεστιάδα τον περασμένο Απρίλιο, είχε βρεθεί στο 2ο Γυμνάσιο και είχε προσκαλέσει τους μαθητές να επισκεφθούν την Αθήνα -όπερ και εγένετο. 

Από χθες, περίπου 100 μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Ορεστιάδος φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα, όπου θα παραμείνουν μέχρι την Κυριακή. 

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και σε ιστορικές ιερές μονές. 

Σήμερα το πρωί επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προκειμένου να του εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για τη φιλοξενία και να λάβουν την ευχή του. 

Τη φιλοξενία, τη σίτιση και τις επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και στις ιερές μονές των μαθητών έχει αναλάβει το Κέντρο Παιδείας Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

2 σχόλια:

  1. ΑΠΟΡΙΑ Ασχετη με το θεμα του αρθρου.Ο κ. Φιλης εκανε θρησκευτικο γαμο;;;Ειχε το δικαιωμα να γινει νονος;;;Σας παρακαλω να μου απαντησετε αφου η Βαπτιση ειναι ΜΥΣΤΗΡΙΟ και οχι μια φολκλορικη εκδηλωση.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεχρι σημερα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μου απαντησε Κριμα...Ας κανω μια αλλη ερωτηση Ενας απλος πολιτης που εκανε πολιτικο γαμο μπορει να γινει νονος;

      Διαγραφή

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου