Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

«Το Πανάγιον Πνεύμα δίδει χαρά, δύναμη και νόημα στη ζωή του ανθρώπου»




Λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 5 Ιουνίου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Μακρακώμης.

            Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος πλαισιούμενους από, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μακρακώμης - Τυμφρηστού π. Ηλία Σκαρλάτο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σπερχειάδος - Γαρδικίου  π. Δημήτριο Κυρίτση, τον τέως Αρχιερατικό Επίτροπο Μακρακώμης - Τυμφρηστού  π. Φιλάρετο Βασιλάκο , τον Ιδιαίτερο Γραμματέα του π. Αθανάσιο Κυρίτση, τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Ευστάθιο Παπακώστα, τον Εφημέριο του Παλιαοχωρίου π. Ιωάννη Σουφλερό, τον Εφημέριο της Πτελέας π. Δημήτριο Υφαντή και  τους διακόνους του, ενώ παρέστη πλήθος ευσεβών πιστών από την ευρύτερη περιοχή.


            Τους ιερούς ύμνους της Εορτής και της Θείας Λειτουργίας απέδωσε θαυμάσια η Βυζαντινή Χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχου Λαμίας, υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Αναργύρου Βλάχου.

            Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εις το σήμερα τιμώμενο  πρόσωπο της Τρισηλίου Θεότητος, το Πανάγιον Πνεύμα και χαρακτηριστικά ανέφερε:


«Το Άγιον Πνεύμα είναι η δύναμη της Εκκλησίας μας και γι' αυτό δεν πρέπει να φοβόμαστε, αλλά θα πρέπει να έχουμε χαρά, διότι το Άγιο Πνεύμα είναι υπερκόσμια δύναμη, άκτιστο φως, το οποίο μας παρέχει αγιαστική χάρη, πίστη και εμπιστοσύνη στον Θεό. 
            Δείτε τους μάρτυρες της πίστεως με πόση δύναμη και καρτερία τους όπλισε το Άγιο Πνεύμα και εμαρτύρησαν με φρικτά βασανιστήρια! Όταν  κάτι δεν πάει καλά στην ζωή και την οικογένεια μας  τότε λείπει από την ζωή μας ο θησαυρός των Αγαθών και της ζωής ο Χορηγός, το Άγιο Πνεύμα. 
            Δυστηχώς σήμερα έχουμε διώξει από την ζωή μας το πραγματικό φως του Αγίου Πνεύματος και στην θέση του έχουμε βάλλει άλλα φώτα κτιστά, τα οποία όμως αντί να φωτίζουν, φέρνουν συσκότιση. 
            Μόνο τα Άγιο Πνεύμα δίδει νόημα στη  ζωή και δύναμη ψυχής στον άνθρωπο».

            Κλείνοντας το κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας, εξέφρασε την χαρά του που ετέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας Τριάδος Μακρακώμης και ετόνισε για ακόμη μια φορά την ιδιαίτερη ευλογία που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής, να έχουν προστάτη τους τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, ο οποίος έζησε ως στρατιώτης στην Μακρακώμη υπηρετώντας την θητεία του στον Ελληνικό Στρατό την εποχή του Μεσοπολέμου.

            «Συντόμως θα ξεκινήσει η ανέγερση του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου, του προστάτου σας Αγίου και η περιοχή θα αναπτυχθεί πνευματικά και αυτό θα αποτελεί μεγάλη ευλογία για όλους μας», 
ετόνισε ο Ποιμενάρχης μας και ευχήθηκε: 
            «Το Πανάγιον πνεύμα να χαρίζει σε όλους σας δύναμη, ευλογία και φως. Χρόνια Πολλά»!

            Προ της απόλύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε του άρτους, τους οποίους προσέφερε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Μακρακωμιτών, το οποίο και παρέστη σύσσωμο με προεξάρχοντα τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Λαμπαδιάρη.


            Αμέσως μετά την αρτοκλασία  εις ανάμνησιν της λαμπράς πανηγύρεως και εις ένδειξιν τιμής ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε Αναγνώστη τον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μακρακώμης κ. Ηλία Τσεκούρα, ο οποίος τυγχάνει πατέρας κατά σάρκα της Ηγουμενοσυμβούλου της Ιεράς Μονής Παναγίας Δαμάστας, Μοναχής Ευπραξίας και ο οποίος περί των 60 και πλέον ετών διακονεί το ιερό αναλόγιο υμνώντας το Όνομα του Τριαδικού Θεού, ευχόμενος να είναι Άξιος και να συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια να διακονεί την Εκκλησία.

            Τέλος τον Ποιμενάρχη μας προσεφώνησε εγκαρδίως εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των πιστών κατοίκων της περιοχής, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Δημήτριος Κυρίτσης, ευχαριστώντας τον για την ευλογητή παρουσία του στην Πανήγυρη του Ναού ευχόμενος όπως, το Πανάγιον Πνεύμα να τον ενδυναμώνει, να τον φρουρεί και να τον διαφυλάττει δίνοντας του έτη πολλά, υγιή και καλλίκαρπα  προς συνέχισην της Θεαρέστου Αρχιερατείας του.
   

            Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Μακαρακώμης - Σπερχειάδος κ. Ευθύμιος Παπαευθυμίου, ο Αντιδήμαρχος Μακρακώμης κ. Ξενοφών Συράφος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Τσιούμας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κοντογεώργος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Μακρακώμης κ. Γεώργιος Σταθοκώστας, η Υποδ/της Πυροσβεστικού Σώματος Μακρακώμης κα Παναγιώτα Μανιώτη, ο Στρατηγός ε.α. κ. Γεώργιος Λιασκώνης, ο πρ. Υποστράτηγος Π.Υ. κ. Νικόλαος Διαμαντής, ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Α.Π.Θ. κ. Βασίλειος Φούκας, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Θ κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας και πλήθος πιστών από την Μακρακώμη και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδος.

            Αμέσως μετά παρετέθη δεξίωση στην αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου.






































 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου