Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Συνεργασία Μητροπόλεως Φθιώτιδος και 4Ε για την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού

 
Στα πλαίσια την αναπτύξεως και προωθήσεως του Θρησκευτικού Τουρισμού η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος συνεργάσθηκε με τον τηλεοπτικό Σταθμό 4Ε της Ιεραποστολικής Αδελφότητος «Λυδία» Θεσσαλονίκης για την καταγραφή και προβολή μέσω του παγκοσμίου εμβελείας Τηλεοπτικού τούτου Σταθμού των Ιερών Μονών, Ιστορικών Ναών, πρωτοχριστιανικών Μνημείων και γενικά των Εκκλησιαστικών Μνημείων, τα οποία είναι διάσπαρτα στη γεωγραφική έκταση της Φθιώτιδος.

Ήδη το τηλεοπτικό συνεργείο του 4Ε επισκέφθηκε και κατέγραψε κάθε Μονή της Μητροπόλεώς μας και άρχισε να προβάλει σε ωριαίες εκπομπές τα Εκκλησιαστικά αξιοθέατα της Φθιώτιδος. Στις εκπομπές μιλούν οι Ηγούμενοι και οι Γερόντισσες και παρουσιάζονται με άριστο τρόπο οι πνευματικοί, ιστορικοί και μουσειακοί θησαυροί των Μοναστηριών μας. Οι εκπομπές για τα Μοναστήρια μας επαναλαμβάνονται από το 4Ε δύο και τρεις φορές, για να δοθεί η δυνατότητα όσο το δυνατόν σε περισσοτέρους τηλεθεατές να τις ιδούν.
Η Συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με τον τηλεοπτικό Σταθμό 4Ε θα συνεχισθεί με την καταγραφή και άλλων εκκλησιαστικών και εθνικών Μνημείων της περιοχής μας.
Σημειωτέων, ότι ο 4Ε έχει μεγάλη τηλεθέαση στους Έλληνες της διασποράς, τους ομοδόξους αδελφούς Ρωσίας, Ουκρανίας, Γεωργίας, Ρουμανίας, Σερβίας, Πολωνίας, Βουλγαρίας και φυσικά στους Έλληνες του Ελλαδικού χώρου.
Μετά την προβολή των εκπομπών για τα Μοναστήρια μας γινόμαστε δέκτες πολλών κολακευτικών σχολίων από τηλεθεατές εντός και εκτός Ελλάδος, που σημαίνει ότι η προσπάθεια για την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού άρχισε να αποδίδει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου