Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο

   
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο επεσκέφθη την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στο Μητροπολιτικό Μέγαρο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανός συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. π. Πορφύριο και τον συνεργάτη του κ. Σπυρίδωνα Παπαδά, δια να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την κοίμηση των δύο αδελφών του.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον Γέροντα άγιο Σιναίου κ. Δαμιανό για την αγάπη του, η οποία πάντοτε εκδηλώνεται με πλούσια αισθήματα τιμής.

Κατά τη δίωρη επικοινωνία τους συζήτησαν διάφορα θέματα της Εκκλησιαστικής και πολιτικής επικαιρότητος και κυρίως για την πορεία των εργασιών αποπερατώσεως των κτηριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος Όρους Σινά, που ανεγείρονται στην περιοχή Τραγάνα Λοκρίδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος εδήλωσε στον άγιο Σιναίου να τον υπολογίζει ως ένα των θερμοτέρων συμπαραστατών της σπουδαίας αυτής προσπαθείας του. Μαζί δε συμφώνησαν οι δύο Ιεράρχες μετά το Πάσχα να πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Όρους Σινά στην Τραγάνα Ιερατικό Συνέδριο των Εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα «Η προσφορά της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό» με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό. Η πρόταση συγκλήσεως του Ιερατικού Συνεδρίου  ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον άγιο Σιναίου, ο οποίος και ευχαρίστως απεδέχθη την πρόταση του Μητροπολίτου μας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος ξενάγησε τον άγιο Σιναίου στους χώρους του ανακαινισμένου Μητροπολιτικού Μεγάρου και τον προέπεμψε με αισθήματα σεβασμού και αγάπης. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου