Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ο κύριος Φίλης μπορεί να λέει ότι θέλει... αλλά...




Ο πολύς κ. Νίκος Φίλης χαρακτήρισε ως «αρνητική έκπληξη» την απόφαση του ΣτΕ να κηρύξει αντισυνταγματικές τις αλλαγές που έφερε στη διδασκαλία των Θρησκευτικών ο ίδιος όταν ήταν υπουργός Παιδείας και έκανε λόγο για «σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό».

Ο κ. Φίλης ανέφερε επίσης, μεταξύ άλλων, πως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που επικαλείται η απόφαση του ΣτΕ δε λέει ότι τα θρησκευτικά πρέπει να είναι ομολογιακό μάθημα αλλά αντίθετα ότι πρέπει να διδάσκονται όλα τα δόγματα και να υπάρχει θρησκευτική ελευθερία στη χώρα μας.

Σωστά! Πολύ καλά το έθεσε ο κ. Φίλης. Συνεπώς, ομολογιακό ή μη μάθημα θρησκευτικών πρέπει να ισχύει το ίδιο για ΌΛΑ τα δόγματα. Και σαφώς δεν λέει η ΕΣΔΑ ομολογιακό μάθημα για όλα τα δόγματα και μη ομολογιακό για τους ορθοδόξους!

Εδώ είναι και το πιο σημαντικό και σοβαρό σημείο της επιχειρηματολογίας του ΣτΕ. 

Ο κ. Φίλης όμως, ως υπουργός παιδείας, νομοθέτησε εξαιρώντας συνειδητά όλα τα άλλα δόγματα από το τρόπο διδασκαλίας και του μη ομολογιακού μαθήματος θρησκευτικών που επιβάλει ΜΟΝΟ στους Ορθοδόξους μαθητές της χώρας! Χωρίζοντας στην ουσία τους μαθητές της χώρας σε δύο στρατόπεδα αφού οι Ρωμαιοκαθολικοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι μαθητές θα διδάσκονται ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ των δογμάτων τους μάθημα θρησκευτικών.

Δεν είναι ο διαχωρισμός αυτός των μαθητών ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ και ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ;;;

Όσο αφορά την θρησκευτική ελευθερία, τι σόι ελευθερία θρησκευτική είναι αυτή, όταν, αντί των δογμάτων, το ΚΡΑΤΟΣ επιβάλει με νόμο (!) το τι είδους θρησκευτικά θα διδάσκονται τα παιδιά του κάθε δόγματος;;;

Ο κύριος Φίλης λοιπόν μπορεί να λέει ότι θέλει... δικαίωμα του είναι να υποστηρίζει τις ιδεοληψίες και τα λάθη του... αλλά πραγματικά... τέτοια νομοθετήματα, σαν αυτό του κυρίου Φίλη, έχουμε να δούμε από τα χρόνια της Ναζιστικής Γερμανίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου