Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Λαμπροί εορτασμοί επί τη μνήμη της αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, πολιούχου Χαλκίδος


Με πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος μετέβη το διήμερο 25 - 26 Ιουλίου στην Χαλκίδα για να συμμετάσχει στους λαμπρούς εορτασμούς επί τη μνήμη της αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, πολιούχου Χαλκίδος.
Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος.
Στο τέλος του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους τις πόλεως. Της Λιτανείας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος ο οποίος και εκήρυξε τον θείο λόγο στην παραλία Χαλκίδος.
Την Πέμπτη 26 Ιουλίου τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με την  συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Θερμοπυλών κ. Ιωάννου, Θηβών κ. Γεωργίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του για να συμμετάσχουν στην τοπική πανήγυρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου