Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Είχαν κάνει τον ναό ψησταριά και έγινε το σώσε με τον Κορίνθου…!


O Mητροπολίτης Κορινθίας κ.Διονύσιος θεωρείται και είναι ένας απο τους πλέον προοδευτικούς ιεράρχες στην χώρα. Η παρουσία του στην Κορινθία έφερε νέο αέρα και ανανέωσε την τοπική εκκλησία.
Κάθε άλλο παρά ευσεβιστής ή τυπολάτρης είναι.
Χθές το βράδυ όμως βγήκε κυριολεκτικά απο τα ράσα του.
 Εδώ και 4 χρόνια επισημαίνει στους κατοίκους και την εκκλησιαστική επιτροπή του χωριού Αρχαίες Κλεωνές ή Κοντόσταυλο ότι είναι απρεπές την ώρα που εκτελείται ο εσπερινός στην εκκλησία του χωριού την ίδια στιγμή ακριβώς στην πόρτα της εκκλησίας αλλά και στο ιερό οι κάτοικοι λόγω του εθίμου(!!!!) να ψήνουν σουβλάκια.
Πέρσι είχε πεί ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η συνήθεια που προσβάλει και την εκκλησία και τον ίδιο.
Χθές το βράδυ λοιπόν και ενώ ο μέγας εσπερινός έφτανε στο τέλος του., πνίγηκε το εσωτερικό της εκκλησίας από καπνούς και τσίκνα…
Ο ναός είχε περικυκλωθεί απο ψησταριές και χιλιάδες σουβλάκια.
Ο Δεσπότης με το δίκιο του όπως αναγνώρισαν σήμερα και οι κάτοικοι του χωριού έπαθε σοκ.
Διέκοψε τον εσπερικό και οργισμένος απευθύνθηκε στους κατοίκους του χωριού στους οποίους είπε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Μάλιστα ανακοίνωσε δημόσια ότι κλείνει η εκκλησία και δεν θα λειτουργήσει στις 15 Αυγούστου ενώ έθεσε σε αργία τον ιερέα ο οποίος επέτρεψε να στηθεί μέσα στον ναό αυτό το πανηγύρι.
Μετά απο αυτό απεχώρησε ο Δεσπότης κ.Διονύσιος.
Σήμερα το πρωί δεκάδες κάτοικοι απο το χωριό Αρχαίες Κλεωνές πήγαν στα γραφεία της Μητρόπολης καιζήτησαν συγνώμη απο τον Μητροπολίτη.
Ανέλαβαν την ευθύνη και παρακάλεσαν να άρει ο κ. Διονύσιος την ποινή στον παπά του χωριού. Ο Μητροπολίτης δέχθηκε την συγνώμη και θα λειτουργήσει κανονικά αύριο ο ναός.
Οσο αφορά τον παπά μάλλον ήταν η τελευταία του ευκαιρία και θα πρέπει να αλλάξει …τροπάριο αν θέλει να μείνει στο χωριό του..!

moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου