Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Εξάρθρωση της σπείρας που εξαπατούσε τους Κληρικούς


Εξιχνιάστηκαν είκοσι τέσσερις (24) περιπτώσεις 
Τα κέρδη από τις απάτες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (455.000) ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (210.000) ευρώ. 

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δέκα (10) ατόμων

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο αρχηγός της ομάδας, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους παθόντες, συστηνόμενος ως εκπρόσωπος του Ταμείου Κληρικών και επικαλούμενος ότι δικαιούνται αναδρομικά χρήματα, τους έπειθε να καταθέτουν μέρος των «δικαιούμενων» χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς των υπολοίπων μελών, εντός χρονικής προθεσμίας λίγων ωρών. Στη συνέχεια η ανάληψη των χρημάτων, γινόταν άμεσα από τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας και αφού λάμβαναν το μερίδιό τους, απέδιδαν τα υπόλοιπα στον αρχηγό της ομάδας.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διακριτούς ρόλους με σκοπό την εξαπάτηση κληρικών προς αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.


Ειδικότερα, οι ανωτέρω, ενεργώντας από κοινού κατάφεραν από το Δεκέμβριο του 2011 έως το Μάρτιο 2012 να αποσπάσουν από (24) κληρικούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, το χρηματικό ποσό των (455.000) ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους (52) κληρικούς, αξιώνοντας το χρηματικό ποσό των (210.000) ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Εκ της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Κ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου