Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Πανήγυρη της Ιεράς Μονής της Παναγίας της Οδηγήτριας στην Τιθορέα - Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014


Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε και φέτος η Ιερά Μονή μας την Έφορο και προστάτιδα, Κυβερνήτη και Οδηγό Της, την Κυρία Θεοτόκο, την Παναγία την Οδηγήτρια. 
 
 
Των εόρτιων ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής μας, ο Μητροπολίτης Ταλαντίου και Λοκρίδος κ.κ. Νεκτάριος, συμπαραστατούμενος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Φιλοθέου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Πενταπόλεως κ.κ. Ραφαήλ
 
 
Καθόλη τη διάρκεια των εόρτιων ακολουθιών προσήλθαν έμπροσθεν της Σεβασμίας Εικόνος της Παναγίας της Οδηγήτριας να προσκηνύσουν πλήθη πιστών από διάφορα μέρη της Ελλάδος. 
 
 
Ο Σεβασμιώτατος Καθηγούμενος κ.κ. Νεκτάριος στο κήρυγμά του είπε πως η Ιερά Μονή μας εορτάζει την κυρίαρχο και κυβερνήτη της , την τροφό και αρωγό της , την προστάτιδα και σκέπη της Τιθορέας, του Παρνασσού, της Στερεάς Ελλάδος. Τόνισε πως, όπως ο Άθωνας, το Άγιον Όρος, έχει την προστάτιδά Του, έτσι και το όρος του Παρνασσού έχει την Παναγία την Οδηγήτρια να το περιφρουρεί και να το σκεπάζει. 
 
 
Συμπλήρωσε πως η Παναγία μας που είναι η Μήτηρ Του Θεού , είναι συγχρόνως και η μητέρα του καθενός πιστού που σπεύδει ενώπιον της Σεβασμίας εικόνος Της να παρακαλέσει για την λύση των προβλημάτων του. 
 
 
Στη σημερινή εποχή που διάγουμε η κρίση και τα προβλήματα έχουν πνίξει στην κυριολεξία τον σύγχρονο Έλληνα και για αυτό βλέπουμε την κοινωνία να καταρρέει. Προσπαθούν λυσσαλέα οι σκοτεινές δυνάμεις να πλήξουν και να απαγκιστρώσουν το ορθόδοξο χριστιανικό πνεύμα από τους Έλληνες, αλλά πρόσθεσε πως δεν φοβόμαστε και δεν λυγίζουμε, γιατί έχουμε την Κυρία Θεοτόκο που πάντοτε στις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει το παναγιόφιλο έθνος μας, το σκέπασε και το προστάτεψε. 
 
 
Ο Σεβ. Καθηγούμενος κ.κ. Νεκτάριος συνέχισε το λόγο του στηλιτεύοντας τους πολιτικούς μας που ψήφισαν τον αντορθόδοξο νόμο της καταργήσεως της αργίας της Κυριακής. 
 
 
Συνέχισε σε ελεγκτικό τόνο το κήρυγμά του και είπε για τον επαίσχυντο αντιρατσιστικό νόμο που ψήφισαν και θέλουν να στερήσουν την ελευθερία μας στην έκφραση και τα πιστεύω μας. 
 
 
Παίρνοντας τον λόγο του ο Σεβ. Καθηγούμενος κ.κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να μην απελπίζονται και να μην στενοχωρούνται. Έχουμε την Παναγία μας την Οδηγήτρια που μόλις καταφύγουμε σε Αυτήν, θα βρούμε παρηγοριά και θα αντλήσουμε δύναμη, θα μας προστατέψει από κάθε παγίδα του πονηρού, θα χαρίσει ίαση και υγεία σε κάθε ασθένεια, θα ευλογεί και θα χαριτώνει κάθε ευλαβή πιστό. 
 
 
Μετά τον πολυχρονισμό του Σεβ. Καθηγουμένου κ.κ. Νεκταρίου από τον ψαλτικοί χορό των πατέρων, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Φιλόθεο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Πενταπόλεως κ.κ. Ραφαήλ, την Γερόντισσα Μακρίνα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος και Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Φιλύρου και τους τοπικούς άρχοντες που τίμησαν με την παρουσία τους την Παναγία μας, τον κ. Θεοδ. Χειμάρα, πρ. Βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων , την κ. Αθαν. Στοιβακτή, Δημοτική Σύμβουλο που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Γεωρ. Γώγο, τον κ. Κων/νο Καπερώνη Δημοτικό Σύμβουλο, τον κ. Γεωρ. Τσαρούχα, πρόεδρο του Δημ. Διαμερίσματος Τιθορέας, τον κ. Χρήστο Τσεκούρα, πρόεδρο του Δημ. Διαμερίσματος Κάτω Τιθορέας , την κ. Μαρία Τρομπούκη, πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Βοιωτίας, τον καλό μας φίλο και εξαίρετο δικηγόρο κ. Περικλή Σταυριανάκη


Ευχόμαστε η Παναγία μας η Οδηγήτρια να σκεπάζει, να ευλογεί και να κατευθύνει τα διαβήματά μας είς παν έργον αγαθόν και σωτήριον. 




















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου