Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Η εορτή του Ευαγγελιστού Λουκά σε Θήβα και Ορχομενό


Με πανηγυρικό ύφος και πάνδημη συμμετοχή του λαού των Θηβών εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του αγίου ενδόξου πανευφήμου αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, ιδρυτού της εκκλησίας των Θηβών και γενικότερα της κατά Βοιωτίαν εκκλησίας. 
 
Στον εόρτιο αρχιερατικό εσπερινό που τελέστηκε στον ιερό προσκυνηματικό ναό του Ευαγγελιστού στην πόλη των Θηβών προεξήρχε ο νεοχειροτονηθείς Θεοφιλέστατος επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης και Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, αδελφός της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά, συμπαραστατούμενος από τον Γέροντα Θεοφιλέστατο επίσκοπο Τανάγρας κ. Πολύκαρπο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο
 
Το Θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Μεθώνης αναλύοντας το λόγο του αποστόλου Παύλου “ασπάζεται ημάς Λουκάς ο ιατρός ο αγαπητός” θέλοντας να τονίσει το σύνδεσμο του Αποστόλου με τον Ευαγγελιστή. 
 

Τέλος, ακολούθησε Λιτανεία σε κεντρικούς δρόμους  παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών αρχών.
 
 
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στον ιερό ενοριακό ναό του Ευαγγελιστού Λουκά στην πόλη του Ορχομενού, όπου στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην φυσιογνωμία και στην προσωπικότητα του Ευαγγελιστού ο οποίος αγωνίστηκε για να κρατήσει και να μεταδώσει την Αλήθεια του Ευαγγελίου του Χριστού πλάι στο πλευρό του Αποστόλου Παύλου. 
 
Ευχήθηκε κλείνοντας υγεία, δύναμη και αντοχή στον προκείμενο αγώνα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου