Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Προσφυγή στη δικαιοσύνη από τον έκπτωτο Θεσσαλιώτιδος Κύριλλο για την αποπομπή του!

Προσφυγή στη δικαιοσύνη από τον έκπτωτο Θεσσαλιώτιδος Κύριλλο για την αποπομπή του!
''Η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι αντισυνταγματική, αφού σε αυτήν συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενάντια στα όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα, (σ.σ. άρθρο 89 παρ. 3 όπως προέκυψε από την Ζ΄ Αναθεωρητική Βουλή το 2001), που απαγορεύει την ανάθεση διοικητικών καθηκόντων σε δικαστικούς'', αναφέρει στο υπόμνημά του ο πρώην μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, κ. Κύριλλος  που κατέθεσε στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Νικολάου Καλλιούρη.
Υπενθυμίζουμε ότι στη σημερινή συνεδρίαση της η Δ.Ι.Σ. (Διαρκής Ιερά Σύνοδος) αποφάσισε την απομάκρυνση του μητροπολίτη Κυρίλλου από τη θέση του καθώς με βάση το πόρισμα των ιατρών, που κατά τον Καταστατικό Χάρτη είναι δεσμευτικό για την Δ.Ι.Σ., ο κ. Κύριλλος δεν ήταν σε θέση να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.
Ο Θρόνος κηρύχθηκε εν χηρεία και ορίσθηκε Τοποτηρητής ο μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος, ύστερα από την άρνηση που του αρχαιότερου εκ των ομόρων μητροπολίτη Τρίκκης κ. Αλεξίου ο οποίος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου